Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Policija 1. septembrī aicina būt uzmanīgiem

1. septembris ir Zinību diena, kad skolēni gladiolu un asteru klēpjiem pēc vasaras brīvlaika atkal dodas uz skolu, lai pēc ilgā pārtraukuma satiktu savus sen neredzētos draugus un sveiktu skolotājus.

Lai svētku diena izdotos piedzīvojumiem un pozitīvām emocijām bagāta, Valsts Policijas Rīgas Reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava aicināja Rīgas un visas Latvijas iedzīvotājus būt saprotošiem, disciplinētiem un pašiem šos svētkus nesabojāt.

Ikvienam autovadītājam jārēķinās, ka pēc vasaras brīvlaika, 1. septembrī daudzi skolnieki no laukiem būs atgriezušies Rīgā. Ielas būs pilnas un bērni apmulsuši no svētku kņadas, tāpēc lūgums automašīnu vadītājus būt īpaši saprotošiem, uzmanīgiem un rēķināties ar to, ka sastrēgumi atsevišķos rajonos būs neizbēgami.

Valsts Policija arī pievienojas Rīgas izpilddirektora rekomendētajam braukšanas ātrumam – 30km/h, it sevišķi skolu apkārtnē. Policijas pārstāve S. Pildava uzsver, ka šī ātruma ierobežojuma ievērošana būtu neatsverama, domājot par mūsu pašu bērnu drošību.

Taču dienas otrajā pusē pastiprināta policijas uzmanība tiks pievērsta skolēnu izklaidēm pēc tam, kad sen neredzētie draugi skolā atkal satikti un šo notikumu nolemts atzīmēt. Pēc iepriekšējo gadu pieredzes S. Pildava zina stāstīt, ka nereti jauniešu bariņi dodas uz Vecrīgu un lieto alkoholu. Policijas pārstāve aicina alkohola tirgotājus, kā arī bāru, klubu un kafejnīcu īpašniekus sekot līdzi nepilngadīgo skolēnu gaitām un nepārdot alkoholu, lai izvairītos no nevajadzīgām nepatikšanām. Viņ arī atzīmē, ka oficiālais laiks, kad nepilngadīgie drīkst atrasties uz ielas ir līdz vienpadsmitiem vakarā.

Rīgas reģiona policija šogad aktīvi iesaistās arī Rīgas Skolēnu domes rīkotajā pasākumā „Zem viena jumta”, kas par godu Zinību dienai tiek organizēts jau astoto gadu. Vērmanes dārzā no trijiem dienā notiks dažādas skolēniem paredzētas aktivitātes, atrakcijas un konkursi, kuros iesaistoties iespējams neizmirstami pavadīt savu pirmo skolas dienu. S. Pildava pastāstīja, ka pasākumi domāti dažādām vecuma grupām un katrs atradīs sev interesantas un aizraujošas nodarbes. Arī Valsts policijas piedāvātais pasākumu klāsts būs plašs – sākot ar Runča Rūda radošajām darbnīcām, suņu dresūras paraugdemonstrējumiem, iespēju iepazīties ar policijas darbinieku ekipējumu un beidzot ar elektroniskā ieroča lietošanas izmēģinājumiem.