ASV vēstniece dosies divu dienu vizītē uz Latgali

Pirmdien, 29.augustā ASV vēstniece Latvijā Džūdita Gārbere uzsāks divu dienu vizīti Latgalē.

Vizītes laikā vēstniece apmeklēs Rēzekni, lai pasniegtu tehniskā aprīkojuma dāvinājumu Latvijas robežsardzes dienestam, kā arī tiksies ar pašvaldības un vecticībnieku kopienas pārstāvjiem. Otrdien, 30.augustā, vēstniece dosies uz Daugavpili, kur apmeklēs Amerikas informācijas centru bibliotēkā, Daugavpils patvēruma meklētāju izvietošanas centru, kā arī pusdienos ar Daugavpils jauniešu līderiem un universitātes pārstāvjiem.

Tehniskais aprīkojums 37 000 ASV dolāru vērtībā tiek pasniegts ASV valdības Eksporta kontroles un robežu drošības programmas ietvaros. Šī iniciatīva veicina un attīsta stratēģiskas nozīmes preču apriti un ar to saistīto robežu kontroles sistēmu atbilstību starptautiskiem standartiem. Programmas ietvaros tuvākajā laikā tiks nodrošinātas arī attiecīgo Latvijas amatpersonu apmācības.

Eksporta kontroles un robežu drošības programmas mērķis ir novērst masu iznīcināšanas ieroču izplatību, pastiprinot eksporta kontroles mehānismus, kā arī identificējot un kavējot nelikumīgu tehnoloģiju pārvietošanu. Lai dalītos informācijā un ieviestu nepieciešamos praktiskos pasākumus, programmas ietvaros tiekas arī nacionālo politiku veidotāji un tehnisko jautājumu eksperti.

Latvijā

Satiksmes ministrija (SM) ir sagatavojusi grozījumus Autoceļu lietošanas nodevas likumā, ar kuriem plānots palielināt valsts pamatbudžeta ieņēmumus no autoceļu lietošanas nodevas 2025.gadā 25,765 miljonu eiro apmērā, kā arī turpmāk ik gadu 25,105 miljonu eiro apmērā, izriet no Finanšu ministrijas (FM) informatīvā ziņojuma, kuru ceturtdien skatīs valdība.