SOS Bērnu ciemati Latvijā saņem vēl trīs jaunas automašīnas

Svinot Valmieras SOS bērnu ciemata ceturto dzimšanas dienu, Chevrolet, par godu savai 100 gadu un ciemata jubilejai, dāvina papildus trīs jaunas automašīnas Latvijas SOS Bērnu ciemata asociācijai.

Kopumā Eiropā Chevrolet, viens no vecākājiem un pazīstamākajiem auto uzņēmumiem pasaulē, savā 100 gadu jubilejā ziedos 100 jaunas Chevrolet automašīnas SOS Bērnu ciemata organizācijām visā Eiropā. Kopumā Baltijā SOS Bērnu ciemata asociācijām darbu atvieglos deviņas jaunas Chevrolet automašīnas. Piecas no tām tiek Latvijas SOS Bērnu Ciemata organizācijai, kas ir viena no lielākajām un aktīvākajām Baltijas valstīs. Papildus jaunajām automašīnām Chevrolet dīleri Latvijā - SIA Hansa Auto un SIA Adam Auto nodrošinās 3 gadu vai pirmo 100 000 km automašīnu tehnisko bezmaksas apkalpi.

Svētku sajūta Valmierā ir iezīmējusi ceturto dzimšanas dienu otrajam SOS bērnu ciematam Latvijā. Kopā ar ciemata darbiniekiem, atbalstītājiem, draugiem un aprūpē esošajiem bērniem, svētkus svin viena no lielākajām nevaltiskajām bērnu aizsardzības organizācijām Latvijā un pasaulē, kas atbalsta un palīdz riska ģimeņēm un bērniem. Kopīgi ar ar autoražotāju Chevrolet SOS Bērnu ciemata asociācija palīdzēs ne tikai ciemata ģimenēm Valmierā, bet arī Rīgā un Jelgavā, dāvinot tām trīs jaunas automašīnas.

Valmierā atrodas viens no diviem SOS Bērnu ciemats Latvijā, kas izveidots, lai palīdzētu organizācijai vairot atbalstu bērniem, kuriem nav iespējas augt savās bioloģiskajās ģimenēs. Vienpadsmit Valmieras ciemata SOS ģimenēs šobrīd dzīvo 65 dažāda vecuma bērni - katrs ar savu dzīvesstāstu un pieredzi. Pirmais SOS Bērnu ciemats jau kopš 1997. gada pastāv Īslīcē, kur vienpadsmit ģimenēs sirds siltumu un mīļas mājas ir raduši vēl 56 bērni. SOS ģimenes pēc būtības daudz neatšķiras no parastām daudzbērnu ģimenēm. Katrā SOS ģimenē aug 5-7 bērni, bieži tie ir bioloģiskie brāļi un māsas. Dažās SOS ģimenēs kopā aug bērni no dažādām bioloģiskajām ģimenēm. Gluži kā parastā ģimenē, dienu un nakti par viņiem rūpējas SOS vecāki – mammas un tēti. SOS Bērnu ciematu asociācija ne tikai veido un atbalsta SOS ģimenes abos ciematos, bet gādā arī par jauniešiem, kuri izauguši ciematos un šobrīd dzīvo divās SOS jauniešu mājās – Iecavā un Jelgavā. SOS Bērnu ciemati veic arī preventīvo sociālo darbu, strādājot ar sociālā riska ģimenēm, kurās aug bērni. Ģimeņu stiprināšanas projektu ietvaros Rīgā, Valmierā, Olaines novadā un Bauskā ik gadu tiek sniegts atbalsts vairāk kā 600 bērniem. Tikai pateicoties lielajam atbalstītāju skaitam un brīvprātīgajiem asociācija var īstenot tik lielus un nozīmīgus projektus.

„Pacietība un mīlestība ir tās divas galvenās lietas, ko iemācās pieaugušie, kuri savās SOS ģimenēs audzina bērnus, kuri zaudējuši savu bioloģisko vecāku aprūpi. Tāpat arī ciemata pedagogi un darbinieki palīdz SOS ģimenēm bērnu audzināšanā un skološanā. Bērns ir kā puķe, kam nepieciešama veselīga augsne. Mans galvenais uzdevums ir rūpēties, lai šī vide ir auglīga un labi kopta. Mēs palīdzam bērniem izaugt, lai viņi vēlāk būtu aktīvi un gudri sabiedrības pārstāvji,” stāsta jaunais Valmieras SOS Bērnu ciemata direktors Edijs Pētersons par darbu un dzīvi ciematā. „Chevrolet dāsnais dāvinājums būs liels atbalsts SOS Bērnu ciematu asociācijai ikdienas darbā. Tas palīdzēs projektu sociālajiem darbiniekiem kļūt mobilākiem un biežāk apmeklēt sociālā riska ģimenes, kas dzīvo attālākos rajonos. Dāvinājums ievērojami atvieglos arī SOS ciemata ģimeņu ikdienu. Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija ir priecīga saņemt proporcionāli lielāko dāvinājumu no Chevrolet Baltijas valstīs, jo mūsu sniegtais atbalsts bērniem, kas nokļuvuši krīzes situācijas ir visplašākais starp Baltijas valstīm,” uzsver Ilze Paleja, SOS Bērnu ciemata asociācijas direktore Latvijā.