Latvijas aviopārvadātāju iespēju paplašināšanai gatavo nolīgumu ar Meksiku

Tiek gatavota juridiskā bāze, lai Latvijā reģistrētām aviokompānijām nodrošinātu iespējas veikt lidojumus uz Meksiku un pārdot savas biļetes partneru aviokompāniju lidojumiem uz šo valsti.

Tādējādi tiktu paplašināts iespējamo lidojumu galamērķu skaits no Rīgas.

Tāpēc piektdien, 26. augustā, pirms apstiprināšanas valdībā procesa uzsākšanas tika saskaņots Latvijas un Meksikas gaisa satiksmes nolīguma teksts, kā arī parakstīts nodomu protokols tā slēgšanai.

Nolīguma teksta saskaņošana un nodomu protokola parakstīšana notika Satiksmes ministrijā (SM). No Latvijas puses to parakstīja SM Gaisa transporta departamenta direktors Arnis Muižnieks, bet Meksikas pusi pārstāvēja Meksikas Komunikāciju un transporta ministrijas Transporta un aeronavigācijas vadības ģenerāldirektora vietnieks Salvadors Retana Rozano.

Darbs pie Latvijas un Meksikas gaisa satiksmes nolīguma izstrādes sākās 2008. gadā. Tajā ir atspoguļotas Latvijas un Meksikas intereses gaisa transporta attīstības jomā, kā arī principi, ko paredz kopīgā Eiropas Savienības gaisa transporta politika.

Meksikas delegācijas sastāvā bija arī Komunikāciju un transporta ministrijas Starptautisko līgumu daļas direktora vietnieks Rafaels Garsija Gijons un aviokompānijas „AeroMexico” Juridiskās direkcijas juriste Cecīlija Lazo Hernandeza.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.