Notika grāmatas "Noziedzības analīze 60 soļos" prezentācija

Otrdien, 2011.gada 23.augustā Valsts policijā notika latviešu valodā iztulkotās grāmatas "Noziedzības analīze 60 soļos" (autori Ronalds V.Klarks, Džons E.Eks) prezentācijas pasākums.

Pasākumā piedalījās Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas vadības pārstāvji, Valsts policijas projekta "Uz sabiedrību vērsts policijas darbs Latvijā" komanda, tajā skaitā, projekta partneris no Čehijas Republikas Michal Tosovsky (NVO Pro- Police vadītājs), kā arī aicinātie pārstāvji no Valsts policijas reģionu pārvaldēm.

Pasākumā uzrunu teica Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, novēlot izmantot šo publikāciju Valsts policijas darba plānošanā un analītiskajā darbā, kam būtu jāpievērš daudz lielāka nozīme mūsdienu policijas darbā. Tāpat Valsts policijas priekšnieks teica pateicības vārdus projekta radošajai komandai par šo iniciatīvu un projekta gaitā īstenotajiem pasākumiem. Projekta sadarbības partneris Michal Tosovsky uzrunātajiem izteica cerību, ka grāmata tiks izmatota tik pat veiksmīgi kā čehu valodā tulkotā versija, ko par noderīgu ir atzinuši dažādu struktūrvienību darbinieki Čehijas Republikas policijā. Šobrīd grāmata ir tulkota jau vairāk nekā 16 pasaules valodās. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis aicināja visus atrast šajā grāmatā sev noderīgas lietas veicot savus ikdienas pienākumus neatkarīgi no tā, ka mums Latvijā nav tik lielu resursu un analītisko datu par dažādiem noziedzības aspektiem. Projekta vadītāja Ilze Bērziņa - Ruķere novēlēja klātesošajiem vairāk šādu patīkamu brīžu un izteica cerību, ka projekta laikā izdotie dažādie prevencijas materiāli un grāmata tiks pielietota policijas darbā ar iedzīvotājiem un cels policijas prestižu sabiedrībā.

Grāmata ir izdota 300 eksemplāros un būs pieejama visās Latvijas Valsts policijas struktūrvienībās, kā arī bibliotēkās. Grāmata izdota ar finansiālu Eiropas Savienības programmas "Noziedzības novēršana un apkarošana" atbalstu (Eiropas Komisijas iekšlietu direktorāts).

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais