Civilās aviācijas aģentūra būs tiesīga izskatīt administratīvo pārkāpumu lietas aviācijas jomā

Likumprojekts paredz, ka Civilās aviācijas aģentūra (CAA) turpmāk būs tiesīga izskatīt lietas par administratīvajiem pārkāpumiem civilās aviācijas jomā un pieņemt lēmumu par naudas soda piemērošanu.

„Uzraugošā institūcija civilās aviācijas drošības jomā Latvijā ir CAA, taču šobrīd nav ieviests atbilstošs sankciju piemērošanas mehānisms par pārkāpumiem civilās aviācijas drošības jomā, kā to paredz starptautisko tiesību aktu prasības,” norāda Satiksmes ministrijas Gaisa transporta departamenta direktors Arnis Muižnieks.

2010.gadā Latvijas Republikā Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) auditori veica drošības uzraudzības auditu, kurā tika vērsta uzmanība uz to, ka, ja CAA kā uzraugošai institūcijai civilās aviācijas drošības jomā, nav piešķirtas pilnvaras piemērot naudas sodus, tad tai nav iespējams pilnvērtīgi nodrošināt civilās aviācijas drošību. Pašlaik vienīgās sankcijas, kuras var piemērot CAA, ir izsniegto atļauju (sertifikātu) darbības apturēšana vai anulēšana, kas atsevišķos gadījumos, salīdzinot ar izdarīto pārkāpumu, nav samērīgas.

Latvijā

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien pēc būtības noraidīja iedzīvotāju iniciatīvu par nomas elektroskrejriteņu aizliegšanu, taču vienojās lūgt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai meklētu papildu ierobežojumus elektroskrejriteņu satiksmei.

Svarīgākais