Krimināladvokāti sola aktivizēt likumdošanas lobiju

Latvijas Krimināllietu advokātu biedrība (LKAB) apņēmusies aktivizēt līdzdalību likumdošanas procesos.

Pagājušā gada septembrī dibinātā LKAB pilnsapulcē analizēja darbības rezultātus un risināja organizatoriskus jautājumus. Ar ziņojumiem par biedrības līdzšinējo darbu uzstājās valdes līdzpriekšsēdētāji Saulvedis Vārpiņš un Egons Rusanovs. Aktivitātes savas kvalifikācijas celšanā advokāti atzina par pietiekami veiksmīgām, gada laikā tikuši rīkoti asoņi mācību semināri. Savukārt, analizējot advokātu dalību likumdošanas izstrādes jomā, tika secināts, ka līdzšinējā dalība Saeimas Juridiskās komisijas un Tieslietu ministrijas darba grupās bijusi epizodiska. Šajā jomā par prioritātēm tika izvirzīta turpmāka aktīva dalība Kriminālprocesa likuma grozījumu izstrādē, kā arī Krimināllikuma grozījumu izstrādē. Sapulcē arī vienbalsīgi nolēma pilnvarot valdi biedrības un tās biedru vārdā iesniegt atbildīgajām valsts institūcijām sagatavotos ieteikumus attiecīgo likumprojektu izstrādei.

Biedrības līdzšinējais līdzpriekšsēdētājs zvērināts advokāts Egons Rusanovs arī paziņoja par savu atkāpšanos no valdes līdzpriekšsēdētāja amata. Savu izvēli viņš pamatoja galvenokārt ar pieaugošo darba slodzi Maskavā. Par E. Rusanova pēcteci biedrības valdē sapulces dalībnieki vienbalsīgi ievēlēja zvērinātu advokātu Jāni Rozenbergu.

Runājot par biedrības darbības turpmākajiem akcentiem, J. Rozenbergs Neatkarīgajai atklāja vairākas savas ieceres. Jau nākamā gada pavasarī plānots rīkot vairākus seminārus par aktuāliem cilvēktiesību jautājumiem. Semināros dalību solījuši arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas pārstāvji. J. Rozenbergs pauda cerību, ka nākamā gada oktobrī sadarbībā ar Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti būs iespējams organizēt Kriminālprocesa likuma piecgadei veltītu zinātnisko konferenci, kurā dalību varētu ņemt gan zinātnieki, gan arī visu juridisko profesiju pārstāvji. Viņš pauda nožēlu par biedrības mērķu līdzšinējo atspoguļojumu publiskajā telpā: "Varu vēlreiz apliecināt, ka mūsu biedrība nekādā veidā nevēlas šķelt vai graut Latvijas Zvērinātu advokātu padomi un tās prestižu, bet gan gluži pretēji. Biedrības mērķis ir veicināt krimināllietās praktizējošo advokātu vienotību un koleģialitāti, nostiprināt profesijas reputāciju sabiedrībā, rūpēties par tālākizglītību un kvalifikācijas celšanu. Tāpat publiski ir izskanējis viedoklis par LKAB kā "sorosiešiem". Šāds apzīmējums biedrības biedrus un valdi ir tikai uzjautrinājis. Biedrības niecīgo budžetu, kas sastāda aptuveni 4000 latu, lielākoties veido mūsu pašu iemaksātā biedrunauda, kas galvenokārt izlietota semināru un lekciju rīkošanai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.