Latvija un Gruzija ciešāk sadarbosies reģionālās attīstības jomā

Latvija un Gruzija turpmāk ciešāk sadarbosies reģionālās attīstības jomā, daloties pieredzē par pašvaldību telpisko plānošanu, pašvaldību darbu un virkni citu jautājumu – to paredz Saprašanās memorands, ko 24. augustā parakstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis un Gruzijas reģionālās attīstības un infrastruktūras ministrs Ramazs Nikolašvilli (Ramaz Nikolaishvilli).

Par nepieciešamību parakstīt Saprašanās memorandu abi ministri vienojās šopavasar, kad R. Vējonis oficiālā vizītē apmeklēja Gruziju.

„Gruzija ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris un esmu gandarīts, ka varēsim šai valstij sniegt atbalstu un dalīties pieredzē jomās, kurās esam jau daudz sasnieguši,” atzīst R. Vējonis.

Līdz ar dokumenta parakstīšanu turpmāk Latvijas un Gruzijas speciālisti dalīsies pieredzē par reģionālās attīstības projektu gatavošanu un ieviešanu, administratīvā sloga mazināšanu, pašvaldību darba organizāciju un telpisko plānošanu.

Iecerēts arī organizēt apmācības pašvaldību un reģionālajām iestādēm par dažādu starptautisko finansēšanas instrumentu līdzekļu apguvi.

Gruzijas reģionālās attīstības un infrastruktūras ministrijas delegācija ministra R. Nikolašvilli vadībā vizītē Latvijā uzturēsies vēl līdz piektdienai, 26. augustam. Ceturtdien, 25. augustā viesi R.Vējoņa pavadībā dosies uz Cēsīm, lai iepazītos ar šajā pilsētā īstenoto zaļo investīciju shēmu un apmeklētu Vidzemes inovāciju un uzņēmējdarbības centru, bet piektdien, 26. augustā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā piedalīsies diskusijā par projektiem infrastruktūras jomā un sadarbību starp abu valstu uzņēmējiem.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.