Lācenes Mades kopējai pasniegs trīs kilogramus smagu šokolādes medaļu

Saldumu ražotājs "Laima" izgatavojis trīs kilogramus smagu šokolādes medaļu, ko trešdien pasniegs ilggadējai Līgatnes lāču aprūpētājai Velgai Vītolai,informē uzņēmuma pārstāve Rita Voronkova.

Medaļa "Par izcīnītajām brīvības cīņām un labprātīgu atgriešanos" veltīta pagājušajā nedēļā no iežogojuma izmukušajai lācenei Madei.

Uzņēmums norāda, ka šādi vēlas ne tikai godināt Vītolas un viņas kolēģu paveikto, panākot lāča atgriešanos voljerā, bet arī atgādināt visiem, ka nedrīkst barot dzīvniekus, lai izklaidētos.

"Lācenes Mades izlaušanos provocējusi apmeklētāju rīcība, metot barību. Atcerēsimies to, kad radīsies kārdinājums mest konfekti. Ar saldumiem labāk apbalvot pašam sevi, nevis mūsu četrkājainos draugus," uzsvēra saldumu ražotāja pārstāvji.

Medaļa atlieta speciālā veidnē un ir pirmā tāda izmēra šokolādes medaļa Latvijā. Līdz plkst.12 katrs iedzīvotājs var izteikt savu atzinību, sūtot to laima@laima.lv. Kopā ar medaļu tās tiks nogādātas Līgatnē.

Jau vēstīts, ka 17.augusta vakarā no Līgatnes dabas taku voljera izmuka lācis. Izbēgušā dzīvnieka meklējumos tika iesaistīti Līgatnes dabas taku darbinieki, kā arī četri īpaši apmācīti suņi.

Nākamās dienas vakarā lācene tika pamanīta pie kādas privātmājas, kur tā mielojusies ar āboliem. Nedaudz vēlāk lācim tika iešauta miegazāļu deva, bet tas nelīdzēja un lācis neaizmiga. 19.augusta pēcpusdienā parka darbinieki ar kārumiem aizvilināja Madi līdz lāču iežogojumam, un iemidzinošās zāles nebija vairs jāizmanto.

Svarīgākais