Ventspilī atklās Baltijā lielāko saldēto pārtikas produktu noliktavu

Trešdien, 24.augustā, Ventspils brīvostas teritorijā svinīgi nodos ekspluatācijā jaunu termināli – Baltijas valstīs lielāko saldēto produktu noliktavu „Reefer Cargo Terminal”.

Uzņēmums plāno kļūt par saldēto zivju produktu loģistikas centru Baltijas valstīs, kā arī iesaistīties svaigo un saldēto augļu un dārzeņu izplatīšanā Baltijas valstīs, Krievijā, Baltkrievijā un Skandināvijas valstīs.

Ir pabeigta jaunākā Ventspils brīvostas termināļa – „Reefer Cargo Terminal” celtniecība un trešdien notiks svinīga jaunās ēkas nodošana ekspluatācijā. Terminālis ir A klases noliktava - saldētava ar modernām administrācijas un palīgtelpām. Ēkā ir septiņas saldēšanas kameras ar iespējamo temperatūru no -18 līdz -30 grādiem atkarībā no produkta īpatnībām. Ir arī atsevišķa kamera ar augstāku temperatūru – no +5 līdz +12 grādiem. Telpas ir aprīkotas ar jaunākās paaudzes elektroniskajām ventilācijas sistēmām, temperatūras un mitruma līmeņa regulētājiem, tāpat ierīkota gaisa cirkulācija, kas nodrošinās augstus higiēnas standartus noliktavā. Termināļa noliktavas platība – 12 000 kvadrātmetru. Termināļa kopējā iespējamā jauda ir 150 tūkstoši tonnu kravu gadā.

SIA „Reefer Cargo Terminal” piesaistīs refrižeratorkonteineru kravas. Uzņēmums plāno kļūt par saldēto zivju loģistikas centru Baltijas valstīs, tāpat uzglabāt un tālāk izplatīt saldētus un svaigus dārzeņus un augļus uz Baltijas valstīm, Krieviju, Baltkrieviju un Skandināvijas valstīm.

SIA „Reefer Cargo Terminal” īpašnieki ir Lietuvas loģistikas kompānija „Girteka”, kas ir lielākais transporta un loģistikas uzņēmums Baltijas valstīs ar 15 gadu ilgu pieredzi starptautisko pārvadājumu jomā. Uzņēmumam pieder muitas un akcīzes preču noliktavas Viļņā un Rīgā.

Pirmās kravas SIA „Reefer Cargo Terminal” gaidāmas 2011.gada oktobrī. Uzņēmumā plānots līdz 50 darbavietām. Termināļa izveidē uzņēmuma īpašnieki ieguldījuši 14 miljonus eiro. SIA „Reefer Cargo Terminal” atrodas konteineru un Ro-Ro kravu termināļa „Noord Natie Ventspils Terminals” teritorijā.

Jaunās ēkas svinīga nodošana ekspluatācijā notiks 2011.gada 24.augustā 13.00 Ventspilī, Plostu ielā 20/14. Pasākumā piedalīsies SIA „Reefer Cargo Terminal” valdes priekšsēdētājs Mindaugas Raila, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis, SIA „Noord Natie Ventspils Terminals” pārstāvji un citi projektā iesaistītie.