Mežezerā bērni ir laimīgi

Kad bērniem pajautāju, kas viņiem šķita visinteresantākais šajās divās dienās, viņi cits caur citu nosauca teju vai visus notikumus, kas bagātīgā slānī piepildīja Mežezera nometnes laiku: tur bija radošās darbnīcas, tur koncertēja Jānis Lūsēns, Evita Zālīte un Aivars Brīze, tur bija diskotēka un ugunskurs, piepūšamās atrakcijas un motociklisti, Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta suņi un ugunsdzēsēju komanda, tur bija vēl daudz citu prieku un pārdzīvojumu, kurus bērniem dāvināja Latvijas Bērnu fonds (LBF).

Atpūtas bāzē Mežezers notika LBF organizētais 13. vasaras nometņu dalībnieku salidojums, kura tēma bija Dari prieku!, un tajā piedalījās 320 bērni no visas Latvijas. Šovasar, pateicoties atbalstītājiem, tika organizētas 33 bezmaksas vasaras nometnes, kurās atpūtās gandrīz 800 bērni. LBF prezidents Andris Bērziņš pastāstīja, ka nometņu dalībnieku salidojumā piedalījās bērni ar īpašām vajadzībām, bērni ratiņkrēslos, ar cerebrālo trieku, audžu un aizbildņu ģimeņu bērni, neredzīgie un vājredzīgie, nedzirdīgie un vājdzirdīgie bērni, kā arī bērni no maznodrošinātajām un daudzbērnu ģimenēm. Viens no lielākajiem ziedotājiem šogad bija akciju sabiedrība Latvijas valsts meži. Šādas nometnes tiek rīkotas ik gadu, un, tikai pateicoties ziedotāju atbalstam. Ziedotājus uz labiem darbiem pamudina LBF un Latvijas Televīzijas kopīgi rīkotā labdarības akcija Nepaej garām!, un šādiem pasākumiem notikt – kā smejas nometnes rīkotāji – netraucē pat Saeimas vēlēšanas, kuras šogad gadījušās ārkārtas režīmā. «Šeit neviens netaisa priekšvēlēšanu reklāmu,» piebilst kāda audzinātāja.

A. Bērziņš stingri sola, ka bērnu nometnes un nometņu dalībnieku salidojums būs arī nākamgad. Tas ir milzīgs darbs, bet gandarījums ir bērnu laimīgās sejas un vēlmes tikties citugad. «Bērni ar īpašām vajadzībām mācās integrēties sabiedrībā, viņi apgūst jaunas iemaņas un prasmes, viņi sporto, piedalās konkursos, līdz ar to ceļ savu pašapziņu, kas tik nepieciešama mūsdienās,» skaidro Andris Bērziņš, jau domādams par nākamā gada pasākumu.