Lattelecom uzsācis optiskā tīkla izbūvi Alūksnē

Latvijas vadošais elektronisko pakalpojumu sniedzējs Lattelecom uzsācis optiskā tīkla izbūvi Alūksnē. Patlaban jau 7 mājām jeb 337 dzīvokļiem ir nodrošināta iespēja pieslēgt ātro un kvalitatīvo optisko internetu, bet līdz oktobra beigām optiskais internets būs pieslēgts kopumā 34 Alūksnes mājām jeb 1623 dzīvokļiem.

Līdz ar iespaidīgās infrastruktūras ierīkošanu, nu arī Alūksnes iedzīvotājiem būs pieejams superātrs internets – Lattelecom piedāvā 100 Mbit/s, 200 Mbit/s un pat 500 Mbit/s ātru optiskā interneta pieslēgumu. Pilnvērtīgu interneta ātruma izbaudīšanu nodrošina unikāls pieslēgums katram lietotājam, ko lieto vienīgi attiecīgais klients, un šis ātrums nav jādala ne ar vienu citu.

„Mūsdienās interneta ātrumam ir ļoti liela nozīme, jo cilvēki vēlas sazināties arvien ērtāk, ātrāk un izdevīgāk. Latvijā pašlaik aktīvi tiek attīstītas nākotnes komunikācijas iespējas – viena no tām ir Lattelecom īstenotā optiskā tīkla izbūve. Klientu pieprasījums ir apliecinājums, ka ātra un kvalitatīva datu apmaiņa ir kļuvusi par ikdienas nepieciešamību, un līdz ar to arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas jaudīgu optisko pieslēgumu. Esam gandarīti, ka nākotnes infrastruktūras izbūve veiksmīgi turpinās, un arvien lielākam skaitam Latvijas iedzīvotāju optiskais internets kļūst pieejams,” saka Lattelecom komercdirektore Kerli Gabriloviča.

Patlaban Lattelecom optiskais internets jau ir pieejams vairāk nekā 30 pilsētās un apdzīvotās vietās visā Latvijā jeb vairāk nekā 370 000 mājsaimniecību.

Lattelecom iedzīvotājiem piedāvā arī iespēju ietekmēt uzņēmuma plānus un paātrināt optikas pievilkšanu konkrētā mājā, par to nobalsojot mājas lapā: optika.lattelecom.lv. Turpat var arī uzzināt, vai konkrētā adresē optiskais internets jau pieejams vai kad to plānots ierīkot.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais