Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Būvē Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra otro stāvu

Ir pabeigti Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra Rēzeknē pirmā stāva sienu un pārseguma betonēšanas darbi un patlaban norisinās ēkas otrā stāva izbūve. Kā informē Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes vecākā projektu vadītāja Inese Haite, ēkas korpusa izbūve ir nākošais svarīgais posms pēc tā saucamo „nulles cikla” izbūves darbu pabeigšanas.

Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra Rēzeknē izveides projekta ietvaros patlaban notiek ēkas betonēšana un ēkas konstrukciju izbūve, kā arī uzsākti iekšējo inženierkomunikāciju ierīkošanas darbi.

Paralēli ēkas korpusa izbūves darbiem tiek risināti arī citi ar daudzfunkcionālā centra izveidi saistīti organizatoriskie un saimnieciskie jautājumi, t.sk. par transformējamajām grīdām un sabīdāmajām krēslu sistēmām. Akustiskajās koncertzālēs iecerētās transformējamās grīdas un sabīdāmās krēslu sistēmas ļaus piemērot telpas daudzveidīgu pasākumu organizēšanai, mainot gan vietu skaitu, gan telpas tehniskos parametrus. Tā, piemēram, centra lielajā zālē plānotas 1000 sēdvietas. Nepieciešamības gadījumā zāle var tikt daļēji vai pilnībā atbrīvota no krēsliem un piemērota lielu pasākumu organizēšanai, piemēram, populārās mūzikas koncertiem līdz pat 3000 stāvvietām.

Mūsdienu tehnoloģiskās iespējas līdzīgi būs izmantotas arī mazajā zālē, kur no 250 sēdvietām to varēs transformēt izmantošanai pasākumiem ar stāvvietu skaitu līdz 1000 cilvēkiem.

Jau ziņots, ka Rēzeknē uzsākta Austrumlatvijas daudzfunkcionālā centra būvniecība, piesaistot ES fondu un valsts līdzfinansējumu. Būvniecības darbus par 10,5 miljoniem latu veic konkursa kārtībā izraudzītais uzņēmums „ARČERS”, tā pamatā ir SIA „Vizuālās modelēšanas studijas” izstrādātais projekts ar devīzi „Zīdaste”.

Iecerētā būve ietver kultūras, sabiedrisko iniciatīvu un mūžizglītības pasākumu, kino demonstrēšanas funkcijas. Šajā objektā ne tikai rēzekniešiem, bet arī pilsētas viesiem būs pieejami muzikāli dramaturģiski uzvedumi, simfoniskās mūzikas koncerti, kora mūzikas un kamermūzikas koncerti, estrādes mākslinieku uzstāšanās. Te paredzētas telpas starptautisku un reģionālu konferenču un pasākumu rīkošanai, izstāžu rīkošanai, Dzimtsarakstu nodaļas darbam. Tādējādi jaunā būve nav uzskatāma par vietu tikai un vienīgi koncertdarbības organizēšanai, lai gan tās viena no lielākajām vērtībām būs akustiskās zāles. Koncertzāle kļūs par mājvietu pūšamo instrumentu orķestrim "Rēzekne".

Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra izveide notiek Rēzeknes pilsētas domes īstenoto, ES struktūrfondu un valsts līdzfinansēto projektu “Austrumlatvijas reģionālais daudzfunkcionālais centrs Rēzeknē” un „Gājēju ielas un Austrumlatvijas reģionālā daudzfunkcionālā centra izbūve Rēzeknes mazattīstītajās teritorijās” ietvaros.