Pauls: par okupāciju labāk klusēsim

© Jānis Saliņš, F64 Photo Agency

"Jā, karš, okupācija, slepkavības, jā tas bija. Ko tālāk? Ko darīt? Vai pie tā tikai krievi vainīgi?" retoriski vaicā komponists Raimonds Pauls.

Viņš neslēpj, ka reiz ir mēģinājis uzrunāt Krievijas pārstāvjus, lai atzīst okupācijas faktu. "Viņiem nepatika, ka vienreiz izmetu frāzi, lai atzīst okupāciju, bet vai tas, ko mūsu čekisti ir izdarījuši, vai kāds ir atvainojies? Es tā papētīju to 17. un 18. gadu. Kas tad bija lielākās slepkavas? Mūsu tautieši. Ko viņi sastrādāja Ukrainā? Kas tad to čekas aparātu sastādīja? Pamatā mūsējie un ebreji, lai gan pēc tam paši nolikvidējās.

Es vispār brīnījos, kā no Latvijas lauku sētām aizbrauca godīgām, normālām ģimenēm un beigās izrādījās šitādi rīkļu rāvēji...

Kas tad nosargāja to revolūciju? Kas tad bija Kremļa apsardze? Tāpēc labāk klusēsim par šīm lietām. Tāda ir vēsture, tur neko darīt. Šodien to cilāt, tik un tā neviens pareizi to vēsturi neuzrakstīs. Mēs paši esam sūdus taisījuši visādos veidos, visur līda iekšā," uzskata maestro.

R. Pauls norāda, ka latviešu "kultūra sākās ar to pašu Pēterburgu, jaunlatvieši nāca no turienes, viņi tur brauca mācīties. Krievi daudzi ir bijuši ģeniāli cilvēki".

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais