Ārlietu ministrijai nākamgad tiks papildus 1,8 miljoni latu

© Oļesja Sokolova-Godovaņuka/f64

Valdība pagājušās piektdienas ārkārtas sēdē ir atbalstījusi Ārlietu ministrijas (ĀM) nākamā gada budžeta izdevumu palielinājumu par 1,8 miljoniem latu.

Ministrijas centrālajam aparātam - apakšfunkcijām, kas ietilpst funkcijā "Politiku veidošana", - izdevumi palielināti par 1 017 140 latiem, bet diplomātisko misiju ārvalstīs nodrošināšanai - par 885 000 latiem.

Kā ziņots, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) iepriekš Saeimas Ārlietu komisijas sēdē sacīja, ka ĀM, lai neslēgtu Latvijas pārstāvniecības ārvalstīs, nākamgad vajadzētu vēl 2,6 miljonus latu.

Kā ziņots, ja ĀM budžets no šā gada 29 miljoniem latu tiktu samazināts līdz Finanšu ministrijas iecerētajiem 23 miljoniem latu, tad strādājošo skaits Latvijas misijās ārvalstīs var atgriezties 1999.gada līmenī - kad mūsu valsts vēl nebija iestājusies Eiropas Savienībā.

1999.gadā Latvijai bija ārvalstīs 26 vēstniecības, septiņas patstāvīgās pārstāvniecības, ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā, konsulāts Pleskavā un Vitebskā. Patlaban Latvijai ir 35 vēstniecības, septiņas patstāvīgās pārstāvniecības, ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā un konsulāti Vitebskā un Pleskavā. Visvairāk jauno vēstniecību Latvija atklāja laika posmā no 2004. līdz 2006.gadam.

Svarīgākais