LTV1 ēterā būs dokumentālās filmas ''Terors pāršalc Norvēģiju'' pirmizrāde

Latvijas Televīzijai radusies iespēja šonedēļ skatītājiem Latvijā piedāvāt tikko Norvēģijā uzņemto dokumentālo filmu „Terors pāršalc Norvēģiju” („When Terror Hit Norway”). Tā rekonstruē 22. jūlijā Oslo un Ūtejas salā notikušos traģiskos terora aktus. Filmas pirmizrāde LTV1 ēterā būs skatāma ceturtdien, 18. augustā, plkst. 21:20.

Ir parasta Norvēģijas vasaras diena. Ūtejas salai Tīrifjūrena ezerā pāri iet lietus mākoņi. Šorīt, piektdienā, 22. jūlijā visi ir laimīgi un priecīgi, tomēr drīzumā traģiski notikumi dienu, kas iesākusies tik ikdienišķi, ierakstīs vēsturē uz mūžiem kā datumu, kurā briesmīgs terors pāršalcis visu valsti.

Norvēģijas Televīzijas dokumentālā filma rekonstruē 22. jūlija notikumus Ūtejā un Oslo, kas stāstīti no pusaudžu skatupunkta – tie piedalījās liktenīgajā vasaras nometnē, kurā uz nevainīgiem cilvēkiem uguni atklāja terorists, kura personība patlaban presē atklāta, identificējot viņu kā Andersu Breivīku.

Filmā izmantoti ziņu materiāli, un vēl līdz šim nezināmus faktus atklāj intervijas ar notikumā iesaistītajiem.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais