Ufo partija ārkārtas vēlēšanās nepiedalīsies

Ikšķiles novada politiskā partija "Apvienība "Iedzīvotāji"" pilnsapulcē nolēmusi, ka ārkārtas vēlēšanās nepiedalīsies, taču atsevišķi biedri tajās varētu startēt, ja paši tā vēlēsies, pastāstīja partijas pārstāvis radio dīdžejs Kaspars Upacieris (Ufo).

Ikšķilniekiem notikušas pārrunas ar vairākām politiskajām apvienībām par iespējamo sadarbību. Notikusi oficiāla tikšanās ar partiju "Visu Latvijai!" (VL), kas izteikusi piedāvājumu "Apvienībai "Iedzīvotāji"" kļūt par tās atbalsta grupu Ikšķilē. Līdzīga tikšanās notikusi arī ar Zatlera reformu partijas (ZRP) pārstāvjiem gan pirms, gan pēc partijas dibināšanas, pārrunas bijušas arī ar politisko partiju "Vienotība", un par "Apvienības "Iedzīvotāji"" nākotnes plāniem interesējusies arī Reģionu partija.

Tā ziņo portāls delfi.lv

Tomēr biedru pilnsapulcē pieņemts lēmums vēlēšanās nestartēt. Tiek pieļauts, ka kāds no ikšķilniekiem būs tomēr manāms kādā sarakstā, jo daži partijas biedri izteikuši vēlmi vēlēšanās piedalīties.

"Skaidrs, ka visas partijas jau sarakstus sakomplektējušas bez mums, - viņiem ir gana daudz savu kandidātu. Turklāt ZRP un VL ir uzstādījums, ka visiem, kas startē vēlēšanās kopā ar viņiem, ir jābūt partijas biedriem, līdz ar to par to pat nebija jālemj," skaidroja Upacieris.

Viņš iepriekš norādīja, ka 11.Saeimas vēlēšanās varētu piedalīties atsevišķi "Apvienības "Iedzīvotāji"" biedri kādas citas partijas sarakstā, taču ikšķilnieki neplāno apvienoties ar kādu citu politisko spēku.

Latvijā

Latvijas Mūzikas producentu apvienības (LaMPA) valdes loceklei Elitai Mīlgrāvei nav skaidrs, kāpēc valsts iestādes pievienojušās jaunajai popmūzikas balvai "Gamma", kuras nolikums vēl neeksistē.