"Neatkarīgā" turpina skolas akciju

Turpinās Neatkarīgās Rīta Avīzes sadarbībā ar uzņēmumu Grand Credit organizētā labdarības akcija Skolas soma – laikraksts sāk saņemt Latvijas ģimeņu vēstules ar lūgumu palīdzēt sagatavot skolēnus pirmajam septembrim, savukārt interneta portāla nra.lv lasītāji aktīvi iesaistās interaktīvajā spēlē, pārbaudot savas zināšanas, tā ziedojot labdarībai.

Akcijas Skolas soma ideja sakņojas tradicionālajā un populārajā laikraksta Ziemassvētku labdarības vēstuļu akcijā, kur ikviens var uzrakstīt Ziemassvētku vecītim vēstuli, norādot, kādu dāvanu vēlētos saņemt un ko no savas puses varētu dāvināt citiem. Šogad laikraksta redakcija sadarbībā ar uzņēmumu Grand Credit negaida līdz Ziemassvētkiem, bet, izprotot daudzu Latvijas ģimeņu grūto materiālo situāciju, nolēmusi organizēt labdarības akciju arī vasarā. Tās mērķis ir palīdzēt tām maznodrošinātajām un trūcīgajām ģimenēm, kurās ir pirmo līdz devīto klašu skolēni, sarūpējot skolai nepieciešamās lietas. Neatkarīgā aicina ģimenes aktīvi sūtīt vēstules, kurās izklāstītas vēlmes. Vēstules publicēs laikrakstā un portālā nra.lv, lai ikvienam, kuram ir vēlme palīdzēt, to būtu iespējams izdarīt arī patstāvīgi. Laikraksta vadība norāda, ka svarīgi ir ne tikai, kam ziedo līdzekļus, kādam mērķim, bet arī kādā veidā mēs un lasītāji varam piedalīties šajā procesā. Portāls nra.lv ir parūpējies, lai tie, kam ir pieejams internets, varētu interaktīvā veidā ziedot labdarības akcijā. Portālā darbojas spēle Skolas soma, kur ikviens var izmēģināt spēkus – atcerēties skolas gaitas un mēģināt risināt tos pašus uzdevumus, kurus skolas solā risina skolēni, tā virtuāli ziedojot reālu naudu skolas piederumu iegādei. Kopumā spēles gaitā uzkrātā ziedojuma summa jau sasniegusi tūkstoš latu. Jautājumi ir par dažādām tēmām – gan literatūru, gan dabas zinībām, ģeogrāfiju un matemātiku. Ar katru pareizo atbildi spēlētājs tiek pārcelts uz nākamo klasi, savukārt, ja atbild nepareizi – atstāts uz otru gadu.

Grand Credit pārstāvis Jevgenijs Mihailovs uzsver, ka liela daļa skolēnu saskaras ar grūtībām sagādāt skolai nepieciešamo: «Nevaram vienkārši palikt malā un vērot, kā talantīgi bērni, iespējams, slikti mācīsies un vienkārši nemīlēs skolu tādēļ, ka viņu ģimenēs ir nelabvēlīga finansiālā situācija.» Biznesam ir jājūt sociālā atbildība pret sabiedrību. Šai akcijai piešķirtie līdzekļi pilnībā tiks izlietoti kancelejas precēs, grāmatās, sporta tērpos un visā tajā, kas nepieciešams skolēnam mācībām.

Svarīgākais