Latvija pieteiks kandidatūru ANO Drošības padomes vēlēšanās

Latvija pieteiks savu kandidatūru Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes vēlēšanās, informē Ārlietu ministrijā.

Valdība šodien, 9. augustā pieņēma lēmumu par Latvijas kandidatūras pieteikšanu ANO Drošības padomes 2025.gada vēlēšanās uz 2026.–2027.gada termiņu. Ministru kabineta rīkojums paredz darba grupas izveidi plānošanas dokumenta izstrādei par Latvijas sagatavošanos iespējamai dalībai Drošības padomē, kas ārlietu ministram līdz 2012.gada 1.decembrim jāiesniedz Ministru kabinetā.

Latvija nekad nav bijusi Drošības padomes locekle. Ministrija norāda, ka saskaņā ar esošo praksi kandidatūras uz Drošības padomes vēlēšanām tiek pieteiktas ļoti savlaicīgi. Austrumeiropas valstu grupā, kuras locekle ir arī Latvija, kandidatūras izvirzītas līdz pat 2031.gada vēlēšanām.

ĀM norāda, ka Drošības padomē ir 15 – piecas pastāvīgas un 10 ievēlētas – valstis no kopumā 193 ANO dalībvalstīm.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais