Uzņēmēju klubs "Bauska 97" rīko tautas sapulci Bauskā

Sestdien, 17.oktobrī, plkst.11 Bauskas pilsētas Rātslaukumā uzņēmēju klubs "Bauska 97" aicina pulcēties iedzīvotājus, lai atbalstītu Bauskas slimnīcas darba atjaunošanu pilnā apmērā, aģentūrai LETA pastāstīja kluba biedrs, uzņēmējs un Bauskas novada domes deputāts Uldis Kolužs (JL).

"Diemžēl sarunas starp Bauskas pašvaldību un Veselības ministriju par Bauskas rajona slimnīcas darbības atjaunošanu pilnā apmērā risinās nepiedodami lēni, faktiski varētu teikt, ka stāv uz vietas," nepieciešamību organizēt tautas sapulci pamato Kolužs.

Viņš uzsver: "Lai arī Bauskas novada dome ir gatava atbalstīt Bauskas slimnīcas kā daudzprofilu slimnīcas saglabāšanu, piešķirot savu līdzfinansējumu, Veselības ministrija neizrāda nekādu interesi Bauskas slimnīcas jautājumu atrisināšanā."

Plānots, ka šodien Bauskas Rātslaukumā sapulcēsies simtiem cilvēku un neatkārtosies 30.septembra akcijas liktenis. Baušķenieki 30.septembrī internetā tika anonīmi aicināti pastaigāties pa gājēju pārejām un bloķēt satiksmi iepretim tiesas namam, kur tiesāja 31.augusta nemiera dalībniekus. Toreiz akcija faktiski izgāzās, jo to neviens nekoordinēja.

Šoreiz tautas sapulce ir oficiāli pieteikta un cilvēki uz to tiek aicināti "likumā noteiktā kārtībā".

Uz to ierasties uzaicināta arī veselības ministre Baiba Rozentāle un citi valdības pārstāvji.

Kā LETA jau ziņoja, 31.augustā, bruņojušies ar plakātiem, Bauskas iedzīvotāji nepieteiktā protesta akcijā bloķēja abus pilsētas tiltus - Mēmeles tiltu virzienā no Rīgas un Mūsas tiltu pie Elejas šosejas virzienā uz Rundāli un Jelgavu. Iedzīvotāji protestēja pret Bauskas slimnīcas pārveidošanu par aprūpes slimnīcu.

Sākotnēji baušķenieki bija bloķējuši Mēmeles tiltu, pār kuru Bauskā iebrauc transports no Rīgas, bet vēlāk vēl citi protestētāji sapulcējās arī uz Mūsas tilta, pār kuru var izbraukt no pilsētas un kas ved Rundāles novada un Jelgavas virzienā.

Saskaņā ar Bauskas pilsētas teritorijas plānojumu Bauskas centrālā daļa sadalīta ar valsts nozīmes autoceļiem un diviem tiltiem pāri Mēmeles un Mūsas upēm, bez kuru šķērsošanas nav iespējama nokļūšana pilsētas centrā. Šo ceļu izmanto arī tranzīta transports, kas šķērso valsts robežu Grenctālē.

Ar specvienības "Alfa" palīdzību, kas bija ieradusies no Rīgas, piketētāji tika izgaiņāti, tādējādi atbrīvojot ceļus transportam.

Svarīgākais