Atlicis nepilns mēnesis privatizācijas sertifikātu atgūšanai

Potenciālo zemes izpircēju ieinteresētība izpirkt lietošanā esošo zemi ir ļoti zema – tā ir konstatējis Valsts zemes dienests (VZD), apkopojot informāciju par jūnijā un jūlijā VZD reģionālajās nodaļās iesniegtajiem lauku zemes izpircēju pieprasījumiem.

Līdz šim iesniegumus zemes piešķiršanai īpašumā par samaksu iesnieguši tikai 11 procenti no 700 lauku zemes lietotājiem.

VZD atgādina, ka vēl tikai augustā lauku apvidus zemes lietotāji varēs iesniegt iesniegumus lēmumu saņemšanai par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu un nezaudēt izpirkšanai ieguldītos privatizācijas sertifikātus.

VZD tuvākajās nedēļas plāno potenciālajiem lauku zemes izpircējiem nosūtīt īsziņas ar atgādinājumu par iesniegumu iesniegšanas termiņu.

VZD aicina tos lauku zemju izpircējus, kuri līdz 2008.gada 1.septembrim bija pārskaitījuši privatizācijas sertifikātus Hipotēku un zemes bankai par īpašumā iegūstamo zemi un līdz 2010.gada 31.augustam bija iesnieguši izpirkšanai pieprasītās zemes robežu plānu reģistrācijai kadastrā, izmantot šo pēdējo iespēju izpirkt zemi un doties uz tuvāko VZD klientu apkalpošanas centru, lai iesniegtu iesniegumu lēmuma saņemšanai zemes izpirkšanai. Tas pats attiecas uz arī pilsētas zemju izpircējiem, kuri līdz 2008.gada 1.septembrim bija iesnieguši pilsētas zemes komisijā apliecinājumu par priekšapmaksas veikšanu privatizācijas sertifikātos un līdz 2009.gada 31.augustam reģistrējuši zemes robežu plānu kadastrā.

VZD atgādina, ka gan tiem zemes izpircējiem, ka gan tiem zemes izpircējiem, kuri VZD lēmumus par zemes izpirkšanu par samaksu būs saņēmuši 2011.gadā, gan tiem, kuriem lēmumi par zemes piešķiršanu īpašumā par samaksu pieņemti jau iepriekš, vēl līdz 2011.gada 30.decembrim ir jānoslēdz zemes izpirkuma līgums ar Latvijas Hipotēku un zemes banku.

Saskaņā ar Hipotēku un zemes bankas sniegtajiem datiem līdz 2011.gada augusta sākumam ar Hipotēku banku izpirkšanas līgumu noslēgušas vien 127 personas par 228 zemes vienībām.

Svarīgākais