Informēs par Rīgas lidostas infrastruktūras attīstību

© Publicitātes foto

Otrdien, 9. augustā, starptautiskajā lidostā „Rīga” notiks Eiropas Komisijas apstiprinātā Kohēzijas fonda (KF) projekta „Starptautiskās lidostas „Rīga” infrastruktūras attīstība” prezentācija, kurā informēs par projekta gaitu un veicamajiem darbiem.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis uzsver: „Būvniecības laikā ir plānots radīt aptuveni 150 darba vietas un papildus tiks radītas 100 darba vietas ar lidostas darbību saistītajos uzņēmumos. Projekta ieviešana ir būtiska, lai sasniegtu lidostas ilgtermiņa vīziju: kļūt par vienu no galvenajiem pasažieru aviopārvadājumu tranzīta centriem Ziemeļeiropā un līdz 2032. gadam sasniegtu apkalpoto pasažieru skaitu - 14 miljoniem pasažieru gadā.”

Eiropas Komisija 25. jūlijā apstiprināja KF projektu „Starptautiskās lidostas „Rīga” infrastruktūras attīstība”, kura mērķis ir nodrošināt drošu, efektīvu un augošam pārvadājumu apjomam atbilstošu gaisa transporta infrastruktūru.

Projektā paredzēts atjaunot skrejceļa segumu; nostiprināt skrejceļa lidjoslu; izbūvēt papildu manevrēšanas ceļus; modernizēt lidlauka apgaismojumu, lai nodrošinātu lidmašīnu nolaišanos un pacelšanos nelabvēlīgos laika apstākļos un avārijas situācijās, kā arī veikt citus infrastruktūras uzlabojumus.

Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir 66 945 228 latu, no kurām Kohēzijas fonda līdzfinansējums ir 41 114 034 lati.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais