Balvu par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā pasniedz bioloģijas zinātņu doktoram Vilnim Nollendorfam

Šodien Tukuma novada Slampes kultūras namā notika ZM rīkotā lauksaimnieku konkursa "Sējējs - 2009" laureātu godināšana.

Lauksaimnieku konkursa "Sējējs - 2009" laureātu godināšanas pasākumā balvu par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā un 1000 latu prēmiju pasniedza bioloģijas zinātņu doktoram Vilnim Nollendorfam.

Šogad konkurss notika četrās grupās - "Lauksaimnieciskā ražošana", "Saimniekošana laukos", "Ģimene lauku sētā" un "Lauksaimnieku kooperācija", kurās pretendenti tika vērtēti divās kārtās. Nominācijā "Lauksaimnieciskā ražošana" tika vērtētas lielākās augkopības un lopkopības saimniecības.

Savukārt nosacīti mazākas augkopības, lopkopības un netradicionālās lauksaimniecības saimniecības vērtēja grupā "Saimniekošana laukos". Jau otro reizi nominācijā "Ģimene lauku sētā" tika aicinātas pieteikties lauku saimniecības, kuras apsaimnieko viena ģimene, un šī nominācija ieguvusi lielu dalībnieku atsaucību.

Pirmās kārtas dalībniekus vērtēja komisijas no Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra filiālēm, bet otrās kārtas 20 dalībniekus - ZM izveidotas komisijas. Katrā grupā tika noteikts viens laureāts.

Laureāti saņēma 500 latu balvu, bet veicināšanas balvu ieguvēji - 100 latu naudas balvas. Zemkopības ministrija (ZM) konkursa "Sējējs -2009" organizēšanai šogad piesaistīja sponsorus, jo, veicot valsts budžeta grozījumus, līdzekļi konkursam netika paredzēti.

Latvijā

Ar jaunu dziesmu “Domas negulēs” un tās videoklipu klajā nākusi Diona. “Dziesma ir dvēselisks stāsts par sirdssāpēm, pārdzīvotām emocijām un skumjām, kas neatstāj pat nakts klusumā. “Domas negulēs” sapratīs ikviens, kurš reiz ir cīnījies ar šķiršanās sāpēm un mēģinājis rast mieru nemierīgās domās,” vēsta dziedātājas komanda.