Neitralizētas 17 Jūrmalā atrastās granātas

Šorīt, 4.augustā, Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīru grupa devās uz Jūrmalu, Eiženijas ielu, portālu nra.lv informēja 3.Zemessardzes novada štāba Civilmilitārās sadarbības speciāliste. seržante Kristiāna Štrāle.

No rīta tika saņemta informācija, ka, veicot bruģēšanas darbus, kādas privātmājas pagalmā atrasti sprādzienbīstami priekšmeti. Ierodoties notikuma vietā, NMN rotas karavīri konstatēja, ka tur atrodas 17 kara laika granātas un tās neitralizēja.

Nacionālie Bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus, tos neaiztikt. Par tiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Video- kā rīkoties, atrodot sprādzienbīstamu priekšmetu:

Latvijā

Valsts drošības dienests pabeidzis izmeklēšanu esošajos kriminālprocesos par prettiesisku darbību Ukrainā, karojot Krievijas pusē. Prokuratūra tiesai nosūtījusi 6 lietas, bet vairākās apturētas, jo, piemēram, persona ir meklēšanā un nav iespējams uzrādīt apsūdzību, Viena no lietām, kas šī iemesla dēļ apturēta ir pret Ilijasu Mahamajevu. Par karošanu Krievijas pusē viņam plāno atņemt Latvijas pilsonību, ziņo Latvijas Televīzijas raidījums “de facto”, atsaucoties uz iekšlietu ministra Rihards Kozlovska teikto (JV).

Svarīgākais