Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Pēc plūdiem Saldū un Brocēnos situācija normalizējusies

© sz.lv

Vairākas dienas pēc plūdiem situācija Saldus apkaimē ir stabilizējusies un ūdens līmenis pamazām krītas. Arī satiksme par iepriekš slēgto Rīgas - Liepājas šoseju šodien tiks atjaunota.

Stipro lietusgāžu dēļ ceturtdienas pēcpusdienā un naktī uz piektdienu Saldus un Brocēnu novadā applūda ceļi, dārzi, vairāku dzīvojamo māju pagrabi un pirmie stāvi. Vairākās vietās pārrauts ceļa segums, kā arī izskalots asfalts uz Rīgas–Liepājas šosejas starp Saldu un Brocēniem.

Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa pašreizējo situāciju Saldū raksturo kā stabilu: „Ūdens līmenis krītas, tomēr ne tik ātri kā mēs gribētu. Visas ielas ir izbraucamas, bet daudzviet vēl jāslauka smiltis, kuras ar plūdiem sanestas uz ielām un palikušas pēc tam, kad ūdens aiztecējis. Visi var iekļūt savās mājās un izkļūt no tām”. I. Rassa arī pastāstīja, ka Saldus iedzīvotāji pret notikušo izturējušies ar lielu izpratni un arī no valsts dienestu puses bijusi jūtama atbildīga attieksme pret steidzami veicamajiem darbiem. „Gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, gan Valsts policija, kā arī Pašvaldības policija un Domes darbinieki, visi bija un ir savās vietās,” saka I. Rassa. Viņa atklāj, ka lietavu nodarīto seku likvidēšanai finansiāls atbalsts tiks lūgts arī no valsts. Šobrīd tiek precizēti zaudējumi un gatavoti dokumenti iesniegšanai ministrijā, bet precīza informācija par nodarītajiem zaudējumiem būs zināma otrdienas vakarā.

Brocēnu novada domes priekšsēdētājs Arvīds Mēters informēja, ka arī Brocēnos situācija ir normalizējusies un notiekot seku apzināšana. „Veidojam tāmes un mēģinām apjaust, cik tas viss izmaksās, bet jau šobrīd ir skaidrs, ka summa būs liela. Vislielāk cietuši ceļi, kas ir izskaloti ar lietusgāžu straumēm. Šobrīd tie ir braucami, bet līdz normālai situācijai vēl tālu. Tāpat astoņu kilometru garumā vajag atjaunot ceļu virskārtas segumu,” situāciju Brocēnos raksturo A. Mēters.

Ierobežoto Satiksmi uz Rīgas–Liepājas šosejas posmā starp Saldu un Brocēniem plānots atjaunot pirmdienas vakarā, pastāstīja VAS Latvijas valsts ceļu Kurzemes reģiona Saldus nodaļas vadītāja Dace Krūskopa. Domājot ilgtermiņā, paralēli tiekot risināts jautājums arī par jaunas caurtekas izbūvi.