Valmierā veic kompleksus ieguldījumus pilsētas attīstībā

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (turpmāk - ERAF) atbalstu Valmierā notiek ieguldījumi satiksmes, izglītības un uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībā, kā arī radīti priekšnosacījumi jaunu darba vietu izveidei, tādējādi veicinot līdzsvarotu Vidzemes reģiona attīstību.

Ar attīstības projektiem Valmierā šonedēļ iepazinās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis, kurš atzīst - sekmējot pilsētvides attīstību, tiek veicināta Valmieras kā reģionālas nozīmes attīstības centra izaugsme.

„Rezultātā tiks piesaistīti investori un sekmēta dzīvotspējīgu uzņēmumu un darba vietu veidošanās, kā arī pakalpojumu pieejamība un sasniedzamība. Valmierā ir radīta videi draudzīga un ērta transporta sistēma, kvalitatīvs ielu tīkls, kā arī augstām kvalitātes prasībām atbilstoša izglītības līmeņa pieejamība bērniem un jauniešiem,” pauž ministrs.

Valmieras pilsētā ir uzbūvēta Biznesa un Inovāciju inkubatora ēka, kur uzņēmumiem ir pieejamas biroju telpas ar visu nepieciešamo aprīkojumu, kā arī speciālas telpas ražošanas uzņēmumu vajadzībām. Pabeigta Valmieras pamatskola un ar tās darbības nodrošināšanu saistītās infrastruktūras izbūve, līdz ar to veikta arī apkārtējās teritorijas labiekārtošana. Mūsdienu prasībām atbilstoši izbūvētas Rīgas ielas un Matīšu šosejas brauktuves, radot ērtus un drošus apstākļi gājējiem un velosipēdistiem.

Valmieras pilsētas pašvaldība šos projektus īsteno ERAF 3.6.1.1.aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” ietvaros. Visu projektu kopējās attiecināmās izmaksas ir 15 789 842 latu, no tiem ERAF finansējums ir 13 415 124 latu, Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējums - 1 964 582 latu un valsts budžeta dotācijas pašvaldībām apmērs - 410 135 latu.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais