Jūrmalā darbu sākusi jauna mobilā glābšanas stacija

Starp Dzintaru un Majoru pludmali Mālpils ielas galā, jūlijā darbu sākusi jauna mobilā glābšanas stacija, kas dos iespēju pastiprināt drošības pasākumus pludmalē.

Jūrmalas pludmalē tagad darbojas septiņas glābšanas stacijas, kuru darbinieki gādā par to, lai peldvietu apmeklētāji ievērotu drošības noteikumus uz ūdeņiem un pludmalē, un nepieciešamības gadījumā sniedz pirmo neatliekamo palīdzību.

Pludmalē starp Dzintariem un Majoriem ir liels apmeklētāju pieplūdums, un jaunā glābšanas stacija glābējiem dos iespēju ātrāk reaģēt – operatīvi sniegt pirmo medicīnisko palīdzību pēc dažādiem negadījumiem vai nepieciešamības gadījumā izsaukt ātro neatliekamo palīdzību, nekavējoties sākt meklēšanu gadījumos, kad pludmalē nomaldās bez vecāku uzraudzības atstāti bērni, kā arī veikt preventīvus pasākumus atpūtnieku drošībai pludmalē.

Glābšana stacija iegādāta ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu, kas saņemts, Jūrmalas pilsētas domei līdz ar divām Igaunijas un trim Latvijas pašvaldībām piedaloties Igaunijas un Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektā „Zilā karoga prasību nodrošināšana Baltijas jūras reģionā” („Beach Hopping”).

Piedaloties projektā, Jūrmalas pilsētas domes mērķis bija pastiprināt drošību pludmalē, apmainīties pieredzē ar Latvijas un Igaunijas pašvaldībām, kuru teritorija tāpat atrodas jūras piekrastē, kā arī nodrošināt profesionālu glābšanas dienesta speciālistu apmācību un izveidot labu infrastruktūru glābšanas pakalpojumu sniegšanai.

Jūrmalas glābšanas dienesta uz ūdeņiem glābēji ir profesionāli apmācīti un ieguvuši starptautiskus kvalifikācijas sertifikātus.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais