"Neatkarīgā" un nra.lv uzsāk vērienīgu labdarības akciju

Šodien, 28. jūlijā, Neatkarīgā un ziņu portāls «nra.lv» vienojas kopīgā labdarības akcijā «Skolas soma». Neatkarīgā aicina maznodrošinātās un trūcīgās ģimenes, kurās ir pirmo līdz devīto klašu skolnieki, sūtīt redakcijai aizpildītu laikrakstā atrodamo vēstules formu, norādot kādas skolai nepieciešamās lietas ir vajadzīgas.

Vēstules tiks publicētas gan avīzē, gan ziņu portālā nra.lv, lai ikvienam, kuram ir vēlme, ir iespēja palīdzēt arī patstāvīgi.

Lai piesaistītu akcijai lielāku interesentu loku, ziņu portāls «nra.lv» ir parūpējies par interaktīvu «Skolas soma» spēles versiju, kura tapusi sadarbībā ar uzņēmumu «Grand Credit». Pareizi atrisinot spēles uzdevumus, spēles dalībnieks kļūst par virtuālas naudas ziedotāju. Virtuālo naudu uzņēmums „Grand Credit” akcijas beigās pārvērtīs īstos latos un par visu saziedoto summu iegādās skolai nepieciešamās lietas Neatkarīgās labdarības akcijas dalībniekiem. Spēles uzdevumi tapuši sadarbībā ar portālu «Uzdevumi.lv».

«Neatkarīgajai vienmēr bijuši svarīgi sociāli ekonomiskie jautājumi, tostarp izglītība. Svarīgi ne tikai kam ziedo līdzekļus, kādam mērķim, bet arī kādā veidā mēs un lasītāji varam piedalīties šajā procesā, » stāsta laikraksta vadība.

Uzņēmuma «Grand Credit» pārstāvis Jevgenijs Mihailovs uzsver, ka liela daļa skolēnu saskaras ar grūtībām iegādāties visu nepieciešamo skolai. «Mēs nevaram vienkārši palikt malā un vērot to, kā talantīgi bērni, iespējams, slikti mācīsies un vienkārši nemīlēs skolu tādēļ, ka viņu ģimenēs ir nelabvēlīga finansiālā situācija. Mēs atceramies skolas gadus, kad kādam bērnam no trūcīgas ģimenes bija liels kauns, kad skolotāja viņam jautāja – kādēļ Tev nav cirkulis? Viņš taču nevarēja atbildēt, ka mammai nav naudas, » stāsta J. Mihailovs.

Akcija «Skolas soma» notiks no 28. jūlijam līdz 22. augustam.

Svarīgākais