Karstā laikā cilvēki veldzējas peldot, dzerot aukstu ūdeni un baudot alu

Karstajā laikā cilvēkiem kopumā vislabāk palīdz atveldzēties peldēšanās vai auksta duša un slāpes veldzē auksts ūdens vai glāze vēsa alus.

Tā liecina aptauja, ko veikusi Latvijas lielākā alus darītava Aldaris.

Atbildot uz jautājumu „Kas tev palīdz veldzēties karstā vasaras dienā?”, 35% atbildēja, ka tā ir peldēšanās vai auksta duša. Savukārt 24% atzina, ka karstumu palīdz pārvarēt vēsa ūdens dzeršana. 21% atbildēja, ka veldzēties vislabāk palīdz vēss alus.

Peldēšanos vai aukstu dušu visbiežāk kā līdzekli pret karstumu izmanto sievietes – 41%. Kā otro populārāko līdzekli tās min ūdens dzeršanu, bet vienlīdz daudz – auksta alus baudīšanu un saldējuma ēšanu.

Vīriešiem daudz populārāks veldzēšanās veids ir auksts alus – 40%. Otrajā vietā ir peldēšanās vai auksta duša (24%), bet trešajā vietā – ūdens (17%).

Aldaris ir dibināts 1865. gadā un ir lielākā alus darītava Latvijā, kā arī viena no lielākajām Baltijas valstīs. Aldaris ir Carlsberg Grupas uzņēmums. Aldara produktu portfelī ir aptuveni 50 dažādu dzērienu, kas pārstāv piecas grupas – alu, dzeramo ūdeni, alkoholiskos kokteiļus, bezalkoholiskos dzērienus un enerģijas dzērienus.