Kuldīgas Pilsētas dārzā izveidots brīvdabas kinoteātris

Šogad 6.augustā ar latviešu spēlfilmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" seansu, atklās brīvdabas kinoteātrī Kuldīgas Pilsētas dārzā.

Jauno kinoteātri plānots atklāt Savukārt pēc tam brīvdabas kinoseansi paredzēti vēl arī 12.augustā, kad tiks izrādīta "Īsa pamācība mīlēšanā", 20.augustā – "Ezera sonāte", 27.augustā – "Kuldīgas stāsti", 1.septembrī – "Sprīdītis", 3.septembrī – "Pie bagātās kundzes", 8.septembrī – "Purva bridējs". Filmu sākums plkst.22.

Paredzams, ka nākamajā gadā Pils parka brīvdabas kinoteātris darbosies no maija līdz septembrim nedēļas nogalēs un speciālajos pasākumos, piemēram, pilsētas festivālā jūlijā, hercoga Jēkaba dzimšanas dienā – 28.oktobrī, valsts svētkos – 18.novembrī, Valentīna dienā utt., skatītājiem piedāvājot gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus.

Nākamajā sezonā Kuldīgā paredzēts izveidot arī savu filmu festivālu un sākt sadarbību ar kino un videomākslas festivālu organizācijām gan Latvijā, gan ārzemēs.

Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam "Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība". Projektā Pilsētas dārzam atjaunota infrastruktūra kā pilsētbūvnieciskā pieminekļa – Kuldīgas pilsētas vēsturiskā centra – daļai, lai Pilsētas dārzs kļūtu par vienu no galvenajiem tūrisma objektiem reģionā, kurā tiktu piedāvāti kvalitatīvi kultūrtūrisma produkti.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.