LM Profesiju klasifikatoru papildinājusi ar jaunām profesijām

Labklājības ministrija (LM) veikusi izmaiņas Profesiju klasifikatorā, iekļaujot tajā deviņpadsmit profesiju standartus, kā arī papildināts ar jaunām profesijām mūzikas, tirdzniecības, ražošanas, elektronikas, tiltu un citu mākslīgo būvju uzraudzības un remonta, ostu pārvaldes un kuģu būvēšanas, loģistikas, apsardzes un psihoterapijas jomā

Papildus šīm izmaiņām, Profesiju klasifikators papildināts ar deviņpadsmit profesiju standartiem - Mežsaimniecības tehniķis, Videooperators, Sekretārs, Lietvedis, Frizieris, Asistents personām ar dzirdes traucējumiem, Ieslodzījuma vietas jaunākais inspektors, Lauksaimniecības uzņēmuma vadītājs, Agronoms, Ciltslietu zootehniķis, Elektroinženieris, Ergoterapeits, Projekta vadītājs, Ekonomists, Valsts robežsardzes vecākais virsnieks, Mašīnbūves speciālists, Biomedicīnas laborants, Farmaceita asistents un Tirgvedības un tirdzniecības speciālists.

Tāpat Profesiju klasifikatorā ir aizstāts tirdzniecības nozares termins tirgzinība ar terminu tirgvedība, kas ir vairāk piemērojams angļu valodas terminam marketing. Izmaiņās ietverta arī nulles pamatgrupa Nacionālo bruņoto spēku profesijas, kurā iekļautas nepieciešamās militārās profesijas.

LM veiktās izmaiņas Profesiju klasifikatorā šodien, 26.jūlijā, apstiprināja valdība.

Profesiju klasifikatora mērķis ir uzskaitīt profesiju sarakstu, profesijai atbilstošos pamatuzdevumus un kvalifikācijas pamatprasības, lai nodrošinātu valstī starptautiskai praksei atbilstošu darbaspēka uzskaiti un salīdzināšanu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.