Miglas dēļ Rīgas lidostā ierobežota gaisa satiksme [papildināts]

Šodien no pulksten 9.15 ierobežotas redzamības dēļ, ko izraisījusi biezā migla, starptautiskajā lidostā "Rīga" kavējas vairāki reisi, bet vairāki novirzīti uz citām lidostām.

Starptautiskās lidostas "Rīga" meteodienesta laika prognoze liecina, ka ierobežota redzamība - 350 līdz 450 metri - miglas dēļ var saglabāties visu dienu. Neraugoties uz laika apstākļiem, lidostas skrejceļš nav slēgts. Gaisa kuģu piloti patstāvīgi pieņem lēmumu par iespēju veikt nosēšanos.

No pulksten 11.30 redzamība un meteoroloģiskie apstākļi gaisa satiksmei lidostā miglas dēļ ir uzlabojušies, sasniedzot 800 metrus. Tomēr Rīgas lidostas meteo dienesta laika prognoze liecina, ka miglas mainīgie apstākļi un ierobežota redzamība var saglabāties visu dienu.

Ņemot vērā laika prognozi, cilvēki tiek aicināti sekot līdzi lidojumu izmaiņām lidostas mājaslapas "www.riga-airport.com" izlidošanas un ielidošanas sarakstā vai arī zvanīt uz lidostas uzziņu dienesta tālruni 1187.

Patlaban vairāki ielidojošie reisi atrodas gaidīšanas režīmā līdz miglas izklīšanai.

Uz citām lidostām novirzīti "airBaltic" reisi BT412 (Minska) uz Palangu, BT354 (Viļņa) uz Palangu, BT232 (Diseldorfa) uz Viļņu un BT1172 (Stavangera) uz Viļņu, bet "Ryanair" reisi FR1962 (Stokholma) uz Tallinu, FR6232 (Diseldorfa) uz Viļņu, FR2642 (Londona) uz Viļņu un FR1976 (Dublina) uz Kauņu.

Starptautiskā lidosta "Rīga" atvainojas visiem pasažieriem par sagādātajām neērtībām un lūdz izturēties ar sapratni.

Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka piektdien priekšpusdienā vietām Latvijā saglabāsies migla, kuras laikā redzamība būs 200 līdz 500 metri.

Latvijā

Par Valsts kontroles (VK) revīzijā kritizēto Zemkopības ministrijas (ZM) īstenoto elektroautomobiļu uzlādes staciju projektu ir jāuzdod jautājumi arī toreizējiem zemkopības ministriem Kasparam Gerhardam (NA) un Didzim Šmitam (AS), intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais