Brīvdienās izcelti trīs noslīkušie

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no 23. jūlija pulksten 6.30 līdz 25. jūlija pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 83 izsaukumus.

Kopumā dzēsts 41 ugunsgrēks, veikti 35 glābšanas darbi, bija arī septiņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpnēm ir izcēluši trīs noslīkušos.

Sestdien, plkst. 16:19, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Mīlgrāvī, ūdenī ir iekritis vīrietis un nav izpeldējis. VUGD ūdenslīdēji veica vīrieša meklēšanas darbus, bet sestdienas vakarā viņš netika atrasts. Meklēšanas darbi tika turpināti svētdien, kad apmēram 44 gadus vecais noslīkušais vīrietis tika atrasts.

Savukārt, svētdien, plkst. 18:06, VUGD saņēma informāciju, ka Alūksnes novada Alsviķu pagastā piemājas dīķī ir noslīkusi sieviete. Ugunsdzēsēji glābēji veica noslīkušās meklēšanas darbus zem ūdens un atrada apmēram 29 gadus veco noslīkušo sievieti.

Svētdien VUGD Liepājas daļas ugunsdzēsēji glābēji, sadarbībā ar Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru, veica arī netālu no Liepājas, Nīcas pagastā, jūrā noslīkušā apmēram 26 gadus vecā jaunieša meklēšanas darbus. Tā kā tajā laikā jūrā bija spēcīgs vējš un lieli viļņi, meklēšanas darbi tika veikti no krasta. Iespējams, ka tieši lielie viļņi bija arī iemesls tam, ka jaunietis, pārvērtējot savus spēkus, nespēja izkļūt krastā un noslīka.

Šogad kopumā VUGD ugunsdzēsēji glābēji no ūdens tilpnēm ir izcēluši 56 noslīkušos, savukārt šī gada jūlija mēnesī jau 12 noslīkušos.

Naktī no sestdienas uz svētdienu, plkst. 22:58, VUGD saņēma informāciju, ka Aknīstes novada Aknīstes pagastā ir izcēlies ugunsgrēks vairākās saimniecības ēkās. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienā rindā esoša klēts, šķūnis un kūts 240m2 platībā. Tā kā degšanas platība bija liela, nekavējoties tika izsaukti papildspēki. Palīgā VUGD ugunsdzēsējiem glābējiem atsteidzās arī Gārsenes brīvprātīgie ugunsdzēsēji. Dzēšanas darbus arī apgrūtināja tas, ka tuvākā ūdens ņemšanas vieta bija 2 km attālumā esošais dīķis. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst. 00:25, bet likvidēts plkst. 03:09.

Sestdien VUGD palīdzība atkal bija nepieciešama kārtējam neveiksmīgam ēdiena gatavotājam. Plkst. 12:31 VUGD saņēma informāciju, ka Olainē, Zeiferta ielā, no piecstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva ir redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz plīts ir piededzis ēdiens un dzīvoklī atrodas cilvēks, kurš tika evakuēts.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.