Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

"Naudas plānošanas centrs" aicina bērnu uzzīmēt naudas krāšanas iespējas

"Naudas plānošanas centrs" un "GE Money Bank" aicina 1.-4.klašu skolēnus piedalīties zīmējumu konkursā "Kā gudri sakrāt naudu". Tā noskaidrojot bērnu izpratni par uzkrājumu nozīmi un turpinot pērn sākto tradīciju iesaistīt skolēnus, skolotājus un vecākus diskusijā par un ap naudu.

Konkurss norisināsies no 2009. gada 19.oktobra līdz 15.novembrim. Skolēniem ir jāuzzīmē savas domas par to, kam šobrīd vajadzētu sakrāt naudu. Zīmējumam noteikti jāpievieno apraksts - pamatojums, cik daudz un kā skolēns plāno sakrāt naudu, biedrības "Naudas plānošanas centrs" sabiedrisko attiecību konsultante Vita Šteina.

"Pirms gada skolēniem rīkojām zīmējumu konkursu "Kā gudri iztērēt 100 latu". Izvērtējot vairāk nekā 2 000 skolēnu iesūtītos zīmējumus, secinājām, ka bērniem bieži vien trūks izpratnes par naudas vērtību un racionālu tās izlietojumu. Taču, runājot ar bērniem par šiem jautājumiem, mēs varam to mainīt. Tādēļ aicinu skolotājus un vecākus arī šogad būt atsaucīgiem, mudināt bērnus piedalīties konkursā, jo tas ir viens no veidiem, kā ar viņiem uzsākt diskusiju par naudas jautājumiem un galu galā rosināt interesi un izpratni, kas noderēs turpmākajā dzīvē," pārliecināta "Naudas plānošanas centra vadītāja" Signe Bierande.

Konkurss tiks izsludināts visās Latvijas skolās. Iesūtītos darbus vērtēs žūrija, kurā darbosies praktizējoši psihologi - Ilze Dreifelde-Gabruševa un Ansis Jurģis Stabingis -, Valsts izglītības satura centra, Naudas plānošanas centra un GE Money Bank pārstāvji.

Katrā reģionā tiks izvēlēts uzvarētājs, kurš par gudrāko zīmējumu saņems naudas balvu. Papildus žūrijas vērtējumam no 23. līdz 29. novembrim portāla www.draugiem.lv lietotājiem būs iespēja balsot par žūrijas izvēlētajiem desmit finālistu darbiem un noteikt, kurš konkursants saņems Tautas balsojuma balvu.

Zīmējumi Naudas plānošanas centram ar norādi "Zīmējumu konkursam" jāiesūta līdz 2009. gada 15. novembrim (pasta zīmogs).