"Jaunā viļņa" favorīti bukmeikeru prognozēs ASV un Lietuvas pārstāvji

Jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" pirmo uzstāšanos priekšvakarā vienīgā latviešu totalizatora Optibet eksperti ir sastādījuši spēcīgāko mūziķu sarakstu: par favorītiem tiek uzskatīti dalībnieki no ASV (Jayden Felder), Ukrainas (The Kolya Serga) un mūsu kaimiņvalsts Lietuvas solists Donny Montell.

Konkursa desmitajā – jubilejas gadā uz Dzintaru koncertzāles skatuves savus priekšnesumus žūrijas vērtējumam nodos 16 dalībnieki gan no bijušās Padomju Savienības gan tālākām aizokeāna valstīm.

Par favorītiem no bukmeikeru puses ar 15% varbūtību uzvarēt tiek vērtēts ASV konkursants (Jayden Felder), kurš ir soul mūzikas žanra pārstāvis un vēlētos reiz dziedāt duetā ar Stīviju Vonderu (Stevie Wonder). Galveno favorītu lokā ar 10% iespējamību uzvarēt jāmin arī Ukrainas pārstāvji grupa The Kolya Serga un lietuvietis Donny Montell.

Latviešu izpildītājas Lienes Candy izredzes uzvarēt šī gada „Jaunajā vilnī” tiek vērtētas ar 4% varbūtību, paredzot, ka kopvērtējumā viņa varētu ieņemt ne augstāk kā desmito vietu. Kā zināms, „Jaunā viļņa” organizatori kontrolē konkursantu izpildīto dziesmu izvēli, kas, ne vienmēr ļaujot izpildīt dalībniekiem tuvāko repertuāru, var ietekmēt kopvērtējuma rezultātus.

Pēc ekspertu domām, vismazākās izredzes plūkt uzvaras laurus ir A-Lau (Kazahistāna), Jennai (Togo) un N.A.O.M.I. (Krievija) – 2,5 % varbūtība uzvarēt konkursā.

Svarīgākais