Jūrmalā notiek starptautiskas glābēju apmācības

© Publicitātes foto

Jūrmalā norisinās starptautiskas mācības, kurās tiek apmācīti jauni glābēji no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Pieredzējuši instruktori no Vācijas sniedz gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas cilvēku glābšanā un pirmās medicīniskās palīdzības sniegšanā.

Mācības rīko Latvijas pludmales glābēju asociācija (LPGA). „Šīs ir augstākā līmeņa apmācības. Mēs sagatavojam zinošus un prasmīgus glābējus, kuri ir gatavi darbam uz ūdens, sniedzot palīdzību nelaimē nonākušajiem,” uzsver glābēju asociācijas valdes loceklis Pēteris Pētersons.

Jaunie glābēji, kuri mācību laikā pierādīs savu fizisko sagatavotību, peldētprasmi, izturību un zināšanas, iegūs starptautiskos ILS (International Life Saving) sertifikātus.

Mācības notiek no 18.-29.jūlijam Jaundubultu peldbaseinā un pludmalē. Mācību laikā būs vērojami pieredzējušu instruktoru paraugdemonstrējumi cilvēku glābšanā uz ūdens!

Latvijas Pludmales glābēju asociācija ir nevalstika organizācija, kas dibināta 2009.gadā. LPGA nodarbojas ar jauno glābēju apmācību, kā arī rūpējas par drošību masu un sporta pasākumos. Asociācija cieši sadarbojas ar starptautiskajām glābēju organizācijām. LPGA rīkotajās apmācībās jaunas zināšanas un iemaņas ir apguvuši vairāki desmiti Latvijas glābēju.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.