Nodibināta Vidzemes partija

Sestdien, 23. jūlijā, oficiāli nodibināta Vidzemes partija, un par tās valdes priekšsēdētāju ievēlēts Rūjienas novada vadītājs Guntis Gladkins, bet par viņa vietniekiem – bijušais Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis un uzņēmējs Egīls Josts.

Savukārt partijas valdē ievēlēti Aizkraukles novada domes vadītājs Leons Līdums, Alūksnes novada domes vadītājs Aivars Fomins, Alūksnes novada domes deputāts zemnieks Laimonis Sīpols, Pļaviņu ģimnāzijas direktors Vladimirs Samohins, zemnieks un uzņēmējs Aigars Ozoliņš un mazā uzņēmēja Kristīne Naumova.

Partijas dibināšanas kongresā, kas notika Rūjienas kultūras namā bija pulcējušies 202 cilvēki no Strenčiem, Valkas, Cēsīm, Aizkraukles, Rūjienas, Skrīveru, Jēkabpils un citiem apvidiem.

Uzrunājot klātesošos Gladkins aicināja aktīvi piedalīties tautas nobalsošanā par 10.Saeimas atlaišanu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.