Šodien notiks TB/LNNK un „Visu Latvijai!” apvienošanās kongress

Notiks svinīgais Nacionālās apvienības „Visu Latvijai!” - “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK apvienošanās kongress, kurā delegāti apstiprinās abu partiju apvienošanos un Nacionālās apvienības atjaunoto programmu.

Kongresā ar ziņojumiem uzstāsies TB/LNNK Valdes priekšsēdētājs Roberts Zīle un „Visu Latvijai!” līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

"Tas ir dziļi simboliski, ka dienā, kad tautai būs jāizsaka savs viedoklis vai atlaist Saeimu un sākt jaunu politisku ēru Latvijā ar daudz godīgāku un atbildīgāku politiku, beigsies arī nacionālo spēku sadrumstalotība un TB/LNNK un VL! izveidosies par vienotu partiju. Mūsu līdzšinējā darbība kopējā frakcijā Saeimā un virzība uz apvienošanos ir noritējusi konstruktīvi - tas, kas neizdodas Vienotībai, izdodas mums - nacionālkonservatīvajiem spēkiem," uzskata R. Zīle.

9.jūlijā Bauskā jau notika TB/LNNK 17.kongress un 10.jūlijā Rīgā VL! 8.kongress, kuros tika nojaukti pēdējie juridiskie šķēršļi abu partiju apvienošanai. Savukārt lēmums par apvienošanās kongresa sasaukšanu referenduma dienā tika pieņemts 30.maijā Nacionālās apvienības izbraukuma valdes sēdē Valmierā, dažas dienas pēc prezidenta Valda Zatlera rīkojuma par Saeimas atlaišanu.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.