Valsts prezidents Bērziņš izsaka līdzjūtību Norvēģijai

Valsts prezidents Andris Bērziņš nosūtījis līdzjūtības vēstuli Norvēģijas karalim Haraldam V un Norvēģijas tautai sakarā arpiektdien Oslo notikušo traģisko teroraktu, informē Prezidenta preses dienests.

Valsts prezidenta līdzjūtībā teikts: "Terorismam nav un nevar būt attaisnojuma, jo terorisma mērķis ir neapbruņoti cilvēki."

Andris Bērziņš vēstulē arī novēl drīzu izveseļošanos teroraktā ievainotajiem.

Kā ziņots, Norvēģijas galvaspilsētā Oslo piektdien notika sprādziens pie valdības un tabloīda VG redakcijas ēkām, kurā gājuši bojā divi un ievainoti 15 cilvēki cilvēki, paziņoja policija.

Norvēģijas mediji vēsta, ka izsisti logu stikli 17 stāvu augstajā valdības ēkā, ka arī tuvējo ministriju un laikraksta VG redakcijas ēkās, bet Naftas ministrijas ēkā izcēlies ugunsgrēks.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais