Novēršot vētras postījumus, elektromontieri strādā arī naktīs

21. jūlija vakarā spēcīgais negaiss, kas virzījās virzienā no Latgales uz Zemgali, izraisīja postījumus AS "Sadales tīkls” elektrolīnijās un bez elektroapgādes atstāja aptuveni 9000 mājsaimniecību. Operatīvo izbraukuma brigāžu darbs turpinājās visu diennakti un daudziem klientiem elektroenerģiju atjaunoja līdz rīta gaismai. Šorīt plkst: 07:00 avārijas atslēgumu dēļ bez elektrības bija aptuveni 1200 klienti.

Diennakts tumšajā laikā operatīvo brigāžu montieri elektrolīnijās, kur ir postījumi, veic bojāto posmu lokalizēšanu un kopā ar dispečeru dienestu izdara pārslēgumus līnijās. Šādi darbi ļauj atjaunot elektroapgādi tiem klientiem, kur tuvumā viņu dzīvesvietām negaiss nav izpostījis elektrolīnijas vai tajā iegāzis kokus. Savukārt bojāto posmu pilnīga sakārtošana un atjaunošana notiek pa dienu, kad remontu celtniecības brigādes montieri ar speciālo tehniku atjauno balstus un vadus, izzāģē nolauztos kokus.

Pa nakti katrā no Sadales tīkls postījumu skartajām reģionu nodaļām strādā divas operatīvās izbraukuma brigādes. Šodien turpinās darbi, lai novērstu negaisa radītos postījumus un Austrumu reģionā strādā 8, Dienvidu reģionā 8, Rietumu reģionā 10 Ziemeļaustrumu reģionā 10 brigādes.

Arī tuvākajās brīvdienās Sadales tīkls brigādes un darbuzņēmēji strādās elektroapgādes atjaunošanā, jo daudzviet ir postījumi zemsprieguma elektrolīniju tīklā.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra ziņo, ka arī šodien un rīt Latvijā ir gaidāmi spēcīgi negaisi. Stiprās lietusgāzes un vējš var izraisīt koku lūšanu, tādējādi arī radīt elektrolīniju postījumus un pārtraukt elektroapgādi.