Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Bauskas apkaimē elektromontieri novērš lielus postījumus

20. jūlija negaiss vislielākos postījumus izdarījis Zemgalē – AS „Sadales tīkls” Dienvidu reģionā Bauskas apkaimē, informē Ilvija Līvmane, AS “Latvenergo” Ārējās komunikācijas daļas projektu vadītāja.

Jau nedēļas sākumā, 19. jūlijā, šajā apvidū negaiss, spēcīgās vēja brāzmas un zibens izraisīja lielus postījumus AS „Sadales tīkls” elektrolīnijās, naktī atstājot bez elektroapgādes vairākus tūkstošus mājsaimniecību.

AS „Sadales tīkls” elektromontieru brigādes postījumu novēršanā strādā vidspriegumā 20 kV un zemsprieguma 0,4 kV līnijās, un šajās dienās, lai pēc iespējas ātrāk vairākiem klientiem atjaunotu elektroapgādi, darba diena montieriem sākas septiņos no rīta un beidzas pusnaktī. Arī nakts stundās montieru brigādes izbrauc uz postījumu vietām, lai veiktu bojāto elektrolīniju posmu lokalizēšanu jeb atslēgšanu un izdarītu pārslēgumus elektroenerģijas atjaunošanai.

Negaisa ietekmē ir daudz lūzušu koku, kas darbiniekiem prasa papildu laiku, lai sekmīgi varētu izmantot speciālo tehniku un atjaunot izpostītās elektrolīnijas. Lūzušie koki ir iekārušies elektrolīnijās, pārraujot vadus un salaužot balstus, dažviet zibens ir sabojājis elektroiekārtas.

20. jūlija vakarā AS „Sadales tīkls” operatīvajam dienestam, veicot pārslēgumus un lokalizējot bojātos elektrolīniju posmus, daudziem elektroenerģijas piegāde tika atjaunota. No rīta plkst. 7:00 Bauskas apkaimē bez sprieguma bija 13 transformatoru punkti – Iecavā, Mežotnē, Svitenē, Īslīcē, tādējādi elektroapgāde bija traucēta 480 klientiem. Arī Vecumnieku un Rundāles novadā negaisa dēļ aptuveni 114 klientiem netiek piegādāta elektroenerģija. No šīs nakts negaisa lielākais postījums ir Iecavas novada Ūdros, kur vidsprieguma 20 kV līnijai ir nolauzti 8 augstsprieguma balsti. Šādas nopostītas līnijas atjaunošana brigādei aizņem visu dienu vairāk nekā 8 stundas.

Bauskas apkaimē strādā 17 brigādes, no tām 4 operatīvā izbraukuma brigādes no Bauskas, Tukuma, Jelgavas, 4 darbuzņēmēju brigādes, 6 remontu celtniecības brigādes un 3 vietējo meistaru brigādes, kuras veic bojāto līniju apsekošanu operatīvākai darbu organizēšanai.