Premjers aizguļas

© f64

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) bijis tā noguris, ka šorīt nedzirdējis modinātājpulksteņa zvanu, tādēļ nogulējis Latvijas Radio pulksten 7:00 solīto tiešraides interviju. Premjers neesot dzirdējis arī savas komandas zvanus uz mobilo tālruni, pulksten 7:08 viņu pamodinājuši miesassargi, ilgi zvanot pie dzīvokļa durvīm.

"Tiešām aizgulējās. Nedzirdēja pulksteni. Vakar Naconālās Drošības padomes sēde beidzās tikai pirms pulksten 19. Cilvēks vienkārši pārguris," Neatkarīgajai neslēpa premjera preses sekretāre Līga Krapāne. Viņa uzsver, ka neko citu izņemot interviju Latvijas Radio premjers nav nokavējis. Pamodināts pulksten 7:08, premjers veicis rīta procedūras "ārkārtas režīmā" un jau 7:40 bijis telekompānijā LNT, lai sniegtu interviju.

Šodien valdības vadītājam dienaskārtībā vairāki svarīgi pasākumi - pulksten 10 koalīcijas partiju Sadarbības padomes sanāksme par budžeta jautājumiem, bet pulksten 11 valdības ārkārtas sēde, kurā lems par nākamā gada valsts budžetu.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais