VUGD stundas laikā saņem četrus izsaukumus par cilvēku slīkšanu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) otrdien apmēram stundas laikā saņēmis četrus izsaukumus saistībā ar slīkstošiem vai pārgalvīgiem peldētājiem, taču viņi izkļuvuši no ūdens bez glābēju palīdzības, informē VUGD pārstāve Inga Vetere.

Otrdien plkst.17.41 saņemta informācija, ka Gulbenes novada Stradu pagastā slīkst cilvēks. Tomēr, kad glābēji ieradušies, cilvēkam jau pašu spēkiem bija izdevies izkļūt krastā.

Ogres daļas glābēji plkst.18.35 izbrauca uz Ciemupi, jo iedzīvotāji informēja, ka divi apmēram desmit gadu veci bērni mēģina pārpeldēt Daugavu un šī pārdrošība var beigties traģiski. Bērni izkļuva krastā, taču glābēji viņus nodeva pašvaldības policijas darbiniekiem, lai pārrunātu šādas pārgalvīgas rīcības sekas.

Savukārt plkst.18.37 Rīgas ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Uzvaras parku, jo dīķī kāds slīkstot. Cilvēks, kurš bija informējis VUGD, sagaidīja glābējus notikuma vietā un pastāstīja, ka rīkojies tā, kā šādās situācijās nepieciešams – izsaucis glābējus un tad mēģinājis slīkstošo cilvēku izvilkt krastā, kas viņam arī izdevies.

Tikai dažas minūtes vēlāk – plkst.18.51 – tika saņemta informācija, ka Daugavā iepretim centrāltirgum slīkst cilvēks. Taču izrādījās, ka arī šoreiz tie bija tikai pārgalvīgi peldētāji, kuri apkārtējiem radījuši priekšstatu, ka notikusi nelaime.

VUGD norādīja, ka ne vienmēr šādi pārgalvīgas peldēšanās gadījumi beidzas tik veiksmīgi. Tādēļ VUGD atgādināja, ka, peldoties, nodarbojoties ar ūdens sporta veidiem, makšķerējot vai vienkārši atpūšoties pie ūdens, nedrīkst aizmirst par savu un apkārtējo cilvēku drošību.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēmis 49 izsaukumus. Kopumā dzēsti 25 ugunsgrēki, veikti 19 glābšanas darbi, bet pieci izsaukumi bijuši maldinoši. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Svarīgākais