Elektronisko iepirkumu sistēmā atvērts biroja mēbeļu katalogs

No 15. jūlija Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) ir atvērts jauns biroja mēbeļu katalogs.

Katalogā pieejams plašs preču klāsts visdažādākajā cenu amplitūdā, sākot ar biroja krēsliem, arhīva plauktiem, visdažādākajām mēbelēm mācību iestādēm, kas paredzētas gan mācību kabinetiem, gan skolu ēdnīcām, un beidzot ar medikamentu skapjiem un pacientu kušetēm.

Mēbeļu katalogs ir sadalīts četrās lielās preču grupās –

- biroja krēsli;

- metāla mēbeles;

- mēbeles mācību iestādēm;

- mēbeles medicīnas iestādēm.

Katalogā savas preces piedāvā arī vairāki Latvijas ražotāji, piemēram, „Rīgas Krēslu fabrika” un SIA „Salons Arka”.

Pirmajā kataloga darbības dienā katalogā jau veikti pirkumi kopsummā par nepilniem 27 000 latu.

EIS ir pirmā elektronisko iepirkumu sistēma Baltijas valstīs, kas izveidota 2005.gadā. Kopš 2009.gada 1.jūnija EIS uzturēšanu un darbību nodrošina Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA), kas ir veikusi lielu ieguldījumu sistēmas pilnveidošanā un modernizācijā.

EIS pamatā ir elektronisko katalogu princips, kas darbojas kā interneta veikals publiskā sektora organizācijām un kurā savas standarta preces piedāvā vairāki piegādātāji. VRAA, rīkojot atklātus konkursus atbilstoši Publisko iepirkumu likuma prasībām, nodrošina standarta preču elektronisko katalogu izveidošanu un uzturēšanu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.