Stradiņu arodbiedrība iestājas par pašreizējo slimnīcas vadītāju

Atklātā vēstulē Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas darbinieku arodbiedrība aicina Veselības ministriju un valdību slimnīcas vadītāja amatā saglabāt pašreizējo valdes priekšsēdētāju Modri Dzenīti, nra.lv pavēstīja arodkomitejas vadītājs Uldis Kopeika.

Atklātajā vēstulē teikts: Latvijā veselības aprūpe nav iedomājama bez Stradiņa slimnīcas – vienas no lielākajām un vecākajām slimnīcām valstī. "Mūsuprāt, slimnīcas galvenā vērtība ir tās darbinieki – sākot no slimnieku kopējām, līdz pat pieredzes bagātiem ārstiem un akadēmiķiem. Bez šiem cilvēkiem nebūtu šīs slimnīcas ar tās īpašo auru, kas piesaista gan slimniekus, gan palīdz noturēt darbiniekus, jo blakus cipariem algas lapiņā vēl ir apziņa, ka tu esi piederīgs Stradiņu ciltij," teikts vēstulē. Nozīmīga loma šīs auras saglabāšanā pieder nesen ieceltajam valdes priekšsēdētājam Modrim Dzenītim, kas iepriekšējos, tostarp pēdējos krīzes un „budžeta konsolidācijas” gados, strādāja Slimnīcas valdē, uzklausot un iespēju robežās atbalstot darbinieku iniciatīvas, lai uzlabotu Latvijas iedzīvotāju iespējas saņemt veselības aprūpes pakalpojumus Stradiņa slimnīcā.

U.Kopeika norāda: atvieglojuma nopūta bija dzirdama daudzu slimnīcas darbinieku balsīs, kad uzzinājām Veselības ministrijas paziņojumu, ka „slimnīcas valde turpinās darboties divu esošo valdes locekļu – valdes priekšsēdētāja Modra Dzenīša un valdes locekļa Raimonda Briča – vadībā.” Šajā brīdī bija beidzies vairāk nekā pusgadu ilgais neziņas periods, kopš dr. Veinbergs (līdzšinējais slimnīcas vadītājs Arnolds Atis Veinbergs) bija paziņojis par savu atkāpšanos no valdes priekšsēdētāja amata. Tas esot bijis saspringuma pilns laiks, kad katrs darbinieks bija neziņā, kurš būs jaunais valdes priekšsēdētājs, vai darbinieka amats jaunajā slimnīcā tiks saglabāts, neviens nezināja, ko sola rītdiena. Tomēr publiskajā telpā atkal izskan informācija, ka jaunu valdes priekšsēdētāju konkursā nav izdevies atrast, un „Slimnīcas darba optimālai nodrošināšanai Veselības ministrija plāno nākotnē rīkot jaunu atlases procedūru.”

Arodbiedrība aicina valdību un Veselības ministrijas ierēdņus nopietni apdomāt, kāpēc tik garā un atklātā procedūrā nav izdevies atrast valsts medicīnas flagmaņa valdes priekšsēdētāju. Varbūt tas ir pat labi, ka jaunu valdes priekšsēdētāju nevar atrast, un to nevajag turpināt meklēt. Pašlaik, neraugoties uz būtisku finansējuma samazinājumu, slimnīcā valda stabilitāte, psiholoģisks miers, kas atstāj pozitīvu iespaidu uz gandrīz 3000 cilvēku ikdienas noskaņojumu un darbu.

"Ja cilvēks ir Stradiņos izaudzis un sevi apliecinājis, tad viņam šajā amatā arī ir jāpaliek. Mūsuprāt, Modrim Dzenītim jāturpina strādāt kā valdes priekšsēdētājam," teikts vēstulē.