Veidos vienotu uzskaites sistēmu par personai veiktajām alkohola un citu reibinošo vielu pārbaudēm

Šodien valdība atbalstīja grozījumus noteikumos, kas nosaka sniedzamo ziņu apjomu un kārtību Sodu reģistram par alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes konstatējošajām pārbaudēm.

Lai izveidotu vienotu uzskaites sistēmu valstī par personai veiktajām alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudēm, tika veikti grozījumi Sodu reģistra likumā, kurš nosaka pienākumu uzkrāt ziņas par personai veikto pārbaudi alkohola koncentrācijas, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes konstatēšanai un iestādi, kas šo pārbaudi veikusi.

Lai izpildītu Sodu reģistra likumā noteikto pienākumu un precizētu Sodu reģistram sniegto ziņu apjomu, tika izstrādāti minētie grozījumi.

Grozījumi noteikumos paredz, ka ikvienai fiziskai personai, izmantojot portālā www.latvija.lv pieejamu elektronisko pakalpojumu, būs iespēja elektroniski saņemt informāciju par administratīvajiem sodiem un personai veikto alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmi konstatējošo pārbaužu izdevumiem un to apmaksu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.