VID darbības efektīvākai nodrošināšanai varētu piešķirt 5 miljonus latu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kapacitātes celšanai un darbības efektīvākai nodrošināšanai varētu tikt piešķirti 5 miljoni latu, apstiprināja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas departamenta direktora vietnieks Aleksis Jarockis.

Viņš apstiprināja, ka finanšu ministram Eināram Repšem (JL) pret šādu modeli nav iebildumu, bet ar nosacījumu, ka VID, efektīvāk un kvalitatīvāk iekasējot nodokļus, pretī dod papildus vismaz 5 miljonu latu ieņēmumus valsts budžetā.

Jarockis gan uzsvēra, ka detalizētāka informācija par to, kā iestāde savu darbību varētu uzlabot un nodrošināt labāku nodokļu iekasēšanu, ir jāprasa VID.

FM pārstāvis informēja, ka konkrētākas detaļas par šo jautājumu būs zināmas vēlāk, bet pašlaik esot skaidrs, ka VID kapacitātes celšanai papildu līdzekļi ir nepieciešami un šī summa varētu būt 5 miljoni latu.

Kā ziņots, Eiropas Savienības ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunija uzskata, ka katrai valstij ir būtiski iekasēt nodokļus un novērst krāpšanos ar tiem. Vizītes laikā tiekoties ar finanšu ministru Repši, ticis runāts par iespēju palielināt finansējumu VID, tādējādi veidot izņēmumu, lielāku līdzekļu daudzumu tērējot VID kapacitātes uzlabošanai. Almunija norādīja, ka tas nav viņa lēmums.

Komisārs norādīja, ka valsts nevar prasīt, lai sabiedrības nabadzīgākās daļas vēl vairāk maksātu, nepieciešams, lai pārējās sabiedrības daļas ar tām solidarizētos.

Kā ziņots, valdība konceptuāli vienojās darbā pie nākamā gada valsts budžeta virzīties uz starptautiskajiem aizdevējiem iepriekš solīto budžeta deficīta samazinājumu - 500 miljoniem latu.

Svarīgākais