Ventspils pašvaldību iestāžu darbiniekiem par pieciem procentiem palielina atlīdzību

Ventspils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par Ventspils pilsētas domes rīkojuma „Par izmaiņām atlīdzībā” apstiprināšanu saistībā ar atlīdzības palielinājumu Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu darbiniekiem.

Ventspils pilsētas pašvaldības iestāžu darbinieku atlīdzības paaugstināšana no 2011. gada 1. jūlija attieksies uz gandrīz 1200 darbiniekiem, tai skaitā, pašvaldības iestāžu darbiniekiem, pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogiem un 5-6 gadīgo apmācības programmas pedagogiem, kā arī amatiermākslas kolektīvu vadītājiem.

Atlīdzības palielinājums saistīts ar inflāciju, tas ir, preču un pakalpojumu cenu pieaugumu valstī – saskaņā ar LR Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajiem datiem patēriņa cenas 2011. gada maijā pret 2010. gada atbilstošo periodu pieaugušas par pieciem procentiem.

Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta 2011. gadā plānoto ieņēmumu izpilde ir sekmīgāka nekā sākotnēji tika prognozēts, t.sk. nodokļu ieņēmumu piecu mēnešu izpilde par 16 procentiem pārsniedz prognozi, kā rezultātā atlīdzības palielinājumu iespējams nodrošināt pašvaldības apstiprinātā budžeta ietvaros, nepalielinot plānoto atlīdzības fondu. 2011. gadā šim mērķim nepieciešami kopsummā 128,4 tūkstoši latu.

Svarīgākais