Kurzemē policijas darbinieki atsavina 9291 paciņu cigarešu

Kurzemē policijas darbinieki šonedēļ atsavinājuši 9291 paciņu nelegālu cigarešu, informē Valsts policijas Kurzemes pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Saldus iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas un Satiksmes uzraudzības rotas (Ceļu policija) darbinieki sadarbībā ar Robežsardzes Ventspils pārvaldi aizturējuši divas personas saistībā ar tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti.

14.oktobra vakarā uz autoceļa Rīga-Liepāja tika aizturēta automašīna "Opel", kuru vadīja 1979.gadā dzimusi sieviete. Automašīnā atradās 759 paciņas cigarešu ar Lietuvas republikas preču akcīzes zīmēm.

Savukārt Saldū, Varavīksnes ielā, aizturēta automašīna "Dodge Grand Caravan", kuru vadīja 1976.gadā dzimis vīrietis. Šajā automašīnā tika pārvadātas 8492 paciņas cigarešu ar Lietuvas akcīzes zīmēm.

Kratīšanas laikā abu personu dzīves vietā atrastas vēl 40 dažādas cigarešu paciņas ar kaimiņvalsts akcīzes zīmēm.

Policijā sākta izmeklēšana kriminālprocesa gaitā pēc Krimināllikuma 221.panta 2.daļas par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)