Latvijā atkal mēģina ieceļot Āfrikas valstu piederīgie ar viltotiem dokumentiem

13.jūlijā Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā robežpārbaudes laikā konstatēti divus Senegālas pilsoņi ar viltotiem dokumentiem.

Personas mēģināja ieceļot Latvijā ar pasažieru vilcienu Maskava - Rīga. Robežpārbaudes laikā Senegālas pilsoņi robežsargiem uzrādīja Senegālas pilsoņu pases, kas Latvijas Republikā nav atzītas.

Veicot personu mantu apskati, tika konstatētas Itālijas identitātes kartes un Itālijas ārzemnieka uzturēšanās atļaujas. Apskatot šos dokumentus, robežsargiem radās aizdomas par to viltojumu. Padziļināti izpētot dokumentus, viltojuma pazīmes apstiprinājās.

Personas sodītas, sastādīts ieceļošanas atteikums un Senegālas pilsoņi atgriezti uz Krieviju.

Kā jau ziņots, dienu iepriekš caur Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktu Latvijā no Krievijas mēģināja ieceļot Ruandas pilsonis ar viltotiem Beļgijas dokumentiem. Zīmīgi, ka minētais Ruandas pilsonis mācās Maskavā Patrisa Lumumbas vārdā nosauktajā Tautu Draudzības universitātes Juridiskajā fakultātē.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais